SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Juncosa demana més aules a l'escola al duplicar-se els nens en cinc anys

Sol·licita a Educació que reestructuri el centre, que ha passat de 17 a 40 alumnes

La sortida ahir dels nens de l’escola de Juncosa que acull, en l’actualitat, uns 40 alumnes.

La sortida ahir dels nens de l’escola de Juncosa que acull, en l’actualitat, uns 40 alumnes.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juncosa ha sol·licitat a Educació que remodeli l’escola ja que el nombre d’alumnes s’ha duplicat en els últims cinc anys i ha passat de 17 a gairebé 40, segons va explicar l’alcalde, Lluís Dalmau. Tècnics de la conselleria ja han visitat les dependències a fi de redistribuir l’espai i ampliar el que es dedica a les aules. Dalmau va indicar que el menjador pot acollir noves classes al ser molt ampli i els nens poden dinar en una altra dependència més petita.

No caldrà, de moment, fer obres de nova construcció. El centre acull els nens d’Infantil i Primària i dona servei de guarderia, després de la posada en marxa d’un programa en aquesta línia per part de la Generalitat, a més de fer-ho en cinc centres escolars més dels Torms. “A la població han arribat cinc noves parelles que han comprat terrenys per fer-se una casa o bé han adquirit habitatges buits i treballen aquí ja que hi havia disposició de sòl i de pisos.

També n’hi ha altres que han decidit quedar-se al poble i fer vida aquí”, va remarcar l’alcalde. D’aquesta manera, Juncosa trenca la tònica de despoblació de la majoria dels pobles de les Garrigues, immersos en polítiques per evitar l’èxode juvenil.

L’antic consistori acollirà dos nous habitatges

L’ajuntament també projecta habilitar dos apartaments a l’antic consistori, un de dos dormitoris i un altre d’un, per continuar amb la política d’acollida de noves famílies, va explicar l’alcalde, Lluís Dalmau. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte d’Arrelament i Equitat Territorial a les Garrigues Altes que es presenta demà dimecres a la Casa de la Cultura de Juncosa i que comptarà amb la participació del secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells. El director d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, serà l’encarregat de presentar-lo.Per la seua part, el consell de les Garrigues juntament amb l’Oficina Jove de la comarca promou des de fa anys una iniciativa perquè els municipis elaborin una llista d’habitatges buits en disposició d’entrar a viure per posar-los a disposició de l’organisme, fixar els joves i frenar la despoblació.

tracking