SEGRE

MUNICIPIS FISCALITAT

Vinaixa pretén evitar el trànsit pesant als seus camins amb taxes de fins a 450 €/km

L'ajuntament aprova aquest gravamen per impedir que els camions provoquin danys a la seua xarxa viària || Ho ha calculat basant-se en el cost de reparar els desperfectes que ocasionen aquests vehicles

Senyal que prohibeix vehicles a partir de 12 tones a la via apedaçada entre Vinaixa i els Omellons.

Senyal que prohibeix vehicles a partir de 12 tones a la via apedaçada entre Vinaixa i els Omellons.A. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vinaixa aplicarà una taxa als camions que circulin per camins del municipi d’entre 110 i 450 euros per quilòmetre, en funció del tipus de via i del temps que s’utilitzi. Així ho preveu una nova ordenança, en vigor des d’aquesta setmana. Amb aquest gravamen i l’import dissuasiu, el consistori pretén evitar el pas de vehicles pesants que danyen la xarxa viària municipal.

Es tracta d’una solució nova a un problema que afecta des de fa molts anys diferents pobles de les Garrigues i del conjunt del pla de Lleida (vegeu el desglossament). L’ordenança eximeix de pagament el transport per a “usos propis i ordinaris de les activitats agrícoles i ramaderes” de la zona. En canvi, un camió de gran tonatge que circuli per camins municipals des dels Omellons fins a Vinaixa hauria de pagar uns 4.000 euros per passar aquest últim municipi.

El pagament de la taxa dona dret a utilitzar els camins entre 8 i 14 mesos. “Fins i tot si passen una sola vegada, les empreses responsables estaran obligades a pagar aquest cànon”, va puntualitzar l’alcalde de Vinaixa, Josep Maria Tarragó. Els imports que figuren en l’ordenança, va explicar el primer edil, s’han calculat en funció del cost que suposaria reparar els danys que ocasionen els vehicles pesants.Aquesta taxa arriba anys després que els ajuntaments de Vinaixa i els Omellons instal·lessin senyals a la via que comunica aquestes dos localitats que prohibeixen el pas de camions de més de 12 tones.

Des d’aleshores han constatat que els conductors de vehicles pesants fan nul cas d’aquesta prohibició. Utilitzen aquest trajecte de manera regular per viatjar des d’Arbeca fins a la província de Tarragona per estalviar-se el tram fins a la carretera N-240 a les Borges Blanques.“Fa tot just dos anys es van fer unes obres per rehabilitar l’asfaltatge d’aquesta carretera, però ara ja torna a presentar seriosos desperfectes”, va explicar l’alcalde dels Omellons, Jordi Gaya. El consistori d’aquesta localitat considera que aquest ràpid deteriorament és a causa majoritàriament del pas de camions que transporten pedres o pinso i es desplacen a empreses properes.

“La nostra xarxa de camins no està preparada per a aquest tipus d’ús”, va recalcar Gaya. El seu municipi té també una taxa per a camions, malgrat que afirma que “ha servit de ben poc”. Els alcaldes de la zona lamenten la falta de recursos per evitar que camions utilitzin els seus camins com a dreceres.

L’Espluga Calba denuncia als Mossos el pas de camions pesants

Diversos ajuntaments de les Garrigues denuncien que vehicles de gran tonatge utilitzen els seus camins i els fan malbé. Malgrat que la senyalització veta aquests camions, municipis com els Omellons, Vinaixa i l’Espluga Calba critiquen que les empreses els ignoren. A l’Espluga Calba, el consistori assegura que una empresa d’àrids ha estat utilitzant recentment la pista asfaltada que condueix als Omells de na Gaia, a l’Urgell, per construir una granja de porcs.

El consistori ha denunciat insistentment als Mossos el pas d’aquests vehicles i alguns han estat sancionats, segons fonts municipals. “Tanmateix, han continuat utilitzant la pista i l’han deixat gairebé impracticable, per la qual cosa ara estem pressionant l’empresa responsable perquè assumeixi el cost de reparar-la”, va explicar l’alcalde, Josep Cunillera, que veu “molt difícil” aplicar una taxa com la que ha aprovat Vinaixa.

tracking