SEGRE

Montoliu de Lleida promociona la bellesa de la floració blanca dels camps de perers i els productes de proximitat

Montoliu de Lleida promociona la bellesa de la floració blanca dels camps de perers i els productes de proximitat

Montoliu de Lleida promociona la bellesa de la floració blanca dels camps de perers i els productes de proximitatINFOLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Montoliu de Lleida ofereix de nou aquest cap de setmana de visites guiades voltant de la floració de perers, característica per ser de color blanc. Després de dos caps de setmana plujosos, el consistori espera que el temps deixi gaudir aquest dissabte i diumenge de la ruta 'Un pom de blancor', que està previst que es tanqui el 10 d'abril.

Pagesos locals són els encarregats de fer les visites guiades i l'explicació sobre el cicle de la floració i la fruita, així com la vida i la feina al camp. A més de passejar pels camps florits, els visitants poden fer una degustació de productes de proximitat i conèixer la cooperativa del municipi. El tinent d'alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Mòdol, explica que la proposta té diversos atractius: "Proposem descobrir l'Horta de Montoliu, amb camps espectacularment florits amb poms de flors blanques, passejar al costat de sèquies i canals i espais naturals com els Patamolls de Montoliu, i conèixer el patrimoni industrial i històric del territori"

L'horari és a les 11 del matí i a les 5 de la tarda i les inscripcions es poden fer de forma online. El recorregut és de dues hores i costa entre 6 i 12 euros. D'altra banda, hi ha la possibilitat de descarregar-se de la pàgina web de l'Ajuntament dues rutes per fer de forma autònoma, sense guia, en grups familiars o d'amics: la ruta 'Patchwork de colors' (7,5km) i la ruta 'Del pom de blancor al patchwork de colors' (14km), que es pot fer a peu o en bicicleta.

tracking