SEGRE

EUROPA DE L?EST LA GUERRA DES DE LLEIDA

Guissona ja prepara un segon avió per portar refugiats des d'Ucraïna

Creu Roja n'allotja 164 en tres municipis

Alguns dels refugiats que van arribar amb el primer vol.

Alguns dels refugiats que van arribar amb el primer vol.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona ja prepara un segon avió per portar refugiats des d’Ucraïna a Lleida. L’ajuntament ho està organitzant juntament amb altres consistoris del pla i les organitzacions Opens Arms i Solidaire, amb la col·laboració de DKV Integralia. Segons va explicar l’alcalde, Jaume Ars, l’avió sortirà de Varsòvia dimecres amb destinació a Barcelona i Madrid.

Ja han obert un termini d’inscripció per a les famílies ucraïneses que vulguin desplaçar-se a Catalunya. A mitjans de març van arribar a Guissona una vintena de refugiats amb el primer vol humanitari, gairebé tots nens i dones joves. Aquest municipi de la Segarra acull actualment 250 persones refugiades en 104 unitats familiars.

D’aquestes, un total de 142 són adults i 108 són menors.Així mateix, l’ajuntament de Guissona va firmar dimecres un conveni amb Agbar per ajudar en el pagament dels rebuts de l’aigua totes les famílies i particulars que acullen persones desplaçades per la guerra. Amb aquesta finalitat s’ha creat un fons social dotat amb 3.000 euros. D’altra banda, Guissona celebrarà diumenge un concert solidari a la col·legiata de Santa Maria, en el qual actuaran les corals i grups instrumentals ucraïnesos de Guissona i de Tàrrega.En un altre ordre, Creu Roja ha atès a les comarques de Lleida 384 persones arribades d’Ucraïna.

D’aquestes, 164 s’han allotjat als cinc dispositius que es troben a Lleida ciutat, la Seu d’Urgell i Tremp. La capital del Pallars Jussà, com va avançar SEGRE ahir, acull més de 60 refugiats ucraïnesos, dels quals 33 es troben a l’alberg. A tot Catalunya, Creu Roja ha allotjat més de 5.500 persones.

tracking