SEGRE

COMARCAS

Més neu al Pirineu de Lleida per assegurar un bon final de temporada

L'esquí alpí tanca el Dilluns de Pasqua || Tret de Tavascan, que ho farà diumenge

L’estació de Port Ainé té 25,6 quilòmetres oberts dels 26,7 de què disposa.

L’estació de Port Ainé té 25,6 quilòmetres oberts dels 26,7 de què disposa.PORT AINE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de neu previst avui al Pirineu i una dràstica baixada de temperatures garantiran un bon final de temporada de l’esquí alpí el 18 d’abril, Dilluns de Pasqua, amb una qualitat i gruixos millors que en l’inici de la campanya del desembre, segons les estacions. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona Port Ané, Espot i Boí Taüll, afirma que la previsió és arribar al 18 d’aquest mes, data en què finalitza la campanya, en unes condicions òptimes. “Si tot va bé, seran prop de 140 dies d’explotació, la qual cosa representa un retorn a la normalitat després de dos anys de pandèmia”, va assenyalar l’empresa pública.Durant el cap de setmana es preveuen forts vents des de la nit d’avui divendres fins demà dissabte a la tarda.

Diumenge amainarà el vent i millorarà la situació a les pistes. Aquestes preveuen una bona ocupació, ja que el fred anima a fer les últimes baixades de la temporada, compaginades amb la possibilitat de fer esports d’aventura.Baqueira, Espot, Port Ainé i Boí Taüll van registrar entre 8 i 10 centímetres de neu nova durant la jornada d’ahir encara que les precipitacions més fortes estan per venir. Port del Comte també espera clausurar la temporada després de Setmana Santa.

Tavascan és una excepció, ja que per motius de gestió empresarial tancarà la temporada diumenge vinent. El complex acumula gairebé dos metres de neu.Pel que fa a les estacions d’esquí de fons, Tavascan és l’única que té circuits marcats. Guils està oberta a raquetes mentre que Lles i Sant Joan de l’Erm ofereixen serveis turístics.

Aransa, Tuixent-la Vansa i Virós Vallferrera està tancades i, segons la portaveu del sector, Imma Obiols, serà difícil que puguin reobrir malgrat el temporal de neu.

tracking