SEGRE

Posa verí en un camp de Bellpuig per eliminar conills i provoca la mort d'un gos i d'altres animals

Els Agents Rurals també denuncien un magatzem agrícola que venia a particulars verins que requereixen d'autorització

Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Agents Rurals

Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Agents RuralsAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals han denunciat una persona per utilitzar un rodenticida (raticida) per combatre l'excés de conills en una explotació de pomeres de Bellpuig. Els Agents Rurals van localitzar a la finca una trentena de pastilles d'aquest verí escampades, així com una guineu, un conill i una garsa morts. En la mateixa actuació, el cos ha denunciat un magatzem de fitosanitaris i biocides del Pla d'Urgell per vendre verins d'ús professional especialitzat a particulars que no disposaven de l'autorització necessària per utilitzar-los. Els Agents Rurals van obrir una investigació el 10 de març arran de la denuncia d'un ciutadà per la mort del seu gos al paratge Pont del Rei d'aquest municipi lleidatà.

De les investigacions dutes a terme, els Agents Rurals dedueixen que la probable causa de les morts és el mal assessorament rebut per l'agricultor al qual se li va vendre en un magatzem especialitzat un verí rodenticida anticoagulant que només pot ser adquirit i aplicat per professionals autoritzats que disposen del Carnet de Biocida.

El cos està a l'espera dels resultats de les necròpsies dels animals que està efectuant el Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent de Lleida, del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L'actuació, duta a terme Agents Rurals del l'Àrea Bàsica de l'Urgell i membres del Grup  Especial de Verins i Antifurtivisme del mateix cos, ha comptat amb la coordinació del Servei de Protecció dels Vegetals, del Departament d'Acció Climàtica, i el Departament de Salut.

tracking