SEGRE

Aquestes són les primeres confirmacions d'ERC per les municipals a les capitals de Lleida

Alba Pijuan opta a ser alcaldable per ERC a Tàrrega

Alba Pijuan

Alba Pijuan substitueix Òscar Amenós com a candidata a l'alcaldia d'ERC-MES a Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan (Esquerra), optarà a ser la candidata del seu partit per a les eleccions municipals de l’any que ve. La secció local d’Esquerra a la capital de l’Urgell celebrarà divendres una assemblea per designar el cap de llista.

La de Pijuan era fins ahir l’única candidatura que s’hi ha presentat. Si es confirma la seua victòria aquesta seria la primera vegada que Pijuan opta a l’alcaldia com a número 1 de la llista, atès que en els passats comicis (2019) anava en segona posició i va acabar sent en la primera després de la renúncia del candidat, Òscar Amenós, quan quedaven poques hores perquè se celebrés el ple d’investidura.

De moment, ERC ja ha confirmat els noms de Miquel Pueyo, Engelbert Montalà i Joan Santacana per liderar les candidatures de Lleida ciutat, Mollerussa i Cervera, respectivament. A Balaguer, tot apunta que repetirà Jordi Ignasi Vidal. A les Borges, Esquerra Republicana i la CUP es van presentar juntes a les eleccions del 2019 sota el paraigua de Borges per la República-Som Primàries i les dos formacions debaten ara la fórmula que utilitzaran de cara als pròxims comicis.

Al Pirineu, l’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases, i el primer edil de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, també han mostrat la intenció de presentar-se com a candidats en les seues respectives assemblees locals.

tracking