SEGRE

SUCCESSOS INCIVISME

Una família de Miralcamp es troba tones d'escombraries després de recuperar la seva casa 'okupada'

Una sentència va obligar els ocupants il·legals a abandonar-la després d'onze mesos || Els propietaris denuncien insults i amenaces al recuperar l'habitatge

Una de les habitacions de la planta baixa, plena de bosses amb runa.

Una de les habitacions de la planta baixa, plena de bosses amb runa.J.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família ha denunciat les pèssimes condicions en les quals s’ha trobat un habitatge de la seua propietat que havia estat okupat al municipi de Miralcamp, que ara acumula tones d’escombraries i també rates. Joan Monné i la seua família, de Mollerussa i Miralcamp, van denunciar als Mossos d’Esquadra l’ocupació de l’habitatge el 14 de febrer de l’any passat, en un immoble ubicat al carrer Anselm Clavé, on havia viscut ell amb els pares i que es trobava sense inquilins. Era la casa familiar i, segons va explicar, es trobava en bones condicions, tots els mobles i serveis necessaris per viure. Van guanyar el judici i el jutge va ordenar el desallotjament d’aquest habitatge a finals de l’any passat.

Després d’accedir a l’immoble, els legítims propietaris van veure amb desolació que la casa s’havia convertit en una muntanya d’escombraries. “Han desaparegut la majoria de mobles, electrodomèstics i objectes personals que tenien valor per a nosaltres i el poc que queda està trencat o amuntegat al corral”, va remarcar Monné, que va apuntar que a les parets havien escrit insults i amenaces.

La runa es troba principalment a la planta baixa, el corral i les golfes, i entre aquesta hi havia una gallina morta. Per dur a terme les tasques de neteja, l’ajuntament de Miralcamp els ha ofert col·laboració amb la instal·lació de contenidors al davant de la casa, encara que ells hauran d’assumir el cost de l’actuació així com el procés de desratització. És l’única ajuda que han rebut durant tot aquest calvari, en el qual Monné també ha hagut de sol·licitar una ordre d’allunyament de les persones que okupaven després de rebre amenaces.

La família de Monné també va explicar que durant tot aquest procés s’han vist obligats a continuar pagant les factures del subministrament de la llum i que, després d’accedir a l’edifici, “s’han emportat fins i tot les canonades de coure del gas”.

Una de les habitacions de la planta baixa, plena de bosses amb runa.

Una de les habitacions de la planta baixa, plena de bosses amb runa.J.G.

tracking