SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Corbins atribueix unes obres irregulars al regidor de Lleida Sergi Talamonte

Va sol·licitar llicència per rehabilitar un magatzem agrari però el va demolir i “ha iniciat una altra edificació”, diu el consistori || L'edil diu que va comunicar l'enderrocament

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els serveis tècnics de l’ajuntament de Corbins han aixecat una acta arran de la inspecció de l’arquitecte municipal a un terreny ubicat a la partida del Molí de Picabaix, propietat del regidor de l’ajuntament de Lleida i extinent d’alcalde Sergi Talamonte (Comú), en el qual segons l’expedient s’han portat a terme obres irregulars en sòl no urbanitzable.

L’alcalde, Jordi Verdú, va explicar al ple municipal de dimarts passat que Talamonte va demanar el 27 de gener llicència d’obres de consolidació i rehabilitació de dos construccions en dos parcel·les d’aquesta partida i que quan el tècnic va visitar la zona per donar curs a l’expedient “es troba que s’ha enderrocat totalment la construcció preexistent”, de 31 metres quadrats, sense que es localitzés la runa; que “hi ha una nova solera construïda i s’ha ampliat la solera preexistent” fins a sumar 66 metres quadrats i que s’ha iniciat la construcció “d’una nova edificació pels murs de tancament”.

Segons va confirmar l’alcalde posteriorment, la llei d’Urbanisme i la normativa municipal només permeten obres de rehabilitació en edificacions en sòl rústic no urbanitzable, de manera que les ampliacions o les noves construccions estan vetades.

Al ser preguntat per aquest diari, Talamonte va assegurar que l’edificació demolida, “un magatzem rural molt petit i de fa cinquanta anys”, amenaçava ruïna i que va presentar a l’ajuntament una comunicació prèvia per enderrocar-la i evitar risc de col·lapse. Va afegir que “no s’ha fet cap obra, a l’espera del permís”, tret de la “demolició preventiva” i que la solera que l’ajuntament afirma que ha construït “ja era allà”. Talamonte va presentar les al·legacions al consistori aquest dilluns passat, segons va dir ahir, i va explicar que està estudiant si la normativa permet construir de nou la construcció enderrocada.

La parcel·la està situada a la partida del Molí de Picabaix i va ser inspeccionada pels serveis tècnics.

D’altra banda, el ple va aprovar modificar l’ordenança que regula la plusvàlua després de la sentència del Constitucional que anul·la la fórmula per calcular-la i aplica a partir d’ara un tipus impositiu del 30 per cent però amb una bonificació del 95 per cent de la quota en transmissions de terrenys o immobles si són domicili del causant o l’adquirent.

alt

Ple Ordinari de Corbins, cas Talamonte

La parcel·la està situada a la partida del Molí de Picabaix i va ser inspeccionada pels serveis tècnics.

La parcel·la està situada a la partida del Molí de Picabaix i va ser inspeccionada pels serveis tècnics.

tracking