SEGRE

SEGURETAT PERSONAL

Vuitanta aspirants a les tres places d'urbà a Balaguer

Les proves físiques i l'examen de català es van fer ahir al camp de futbol || El 13 d'abril està previst el test teòric

Alguns aspirants, a les proves d’ahir al camp de futbol.

Alguns aspirants, a les proves d’ahir al camp de futbol.AJUNTAMENT DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuitanta persones es van presentar ahir a les proves físiques per optar a les tres places d’agent a la Guàrdia Urbana de Balaguer que ha convocat la Paeria per reforçar la plantilla mitjançant un concurs d’oposició lliure. Els quatre exercicis de l’examen físic es van dur a terme a les instal·lacions del camp de futbol de la capital de la Noguera, on també es va practicar la prova de català. Encara que inicialment s’hi havien inscrit un total de 130 aspirants, ahir només es van presentar vuitanta a l’examen.

Dimecres vinent, 13 d’abril, estan previstos els tests teòrics i de cultura general. Els aprovats en aquesta segona fase seran convocats per sotmetre’s a l’examen psicotècnic i la consegüent entrevista individual, segons va explicar el regidor de Seguretat, Gerard Torres. L’objectiu de la convocatòria és reforçar la plantilla, que en els últims mesos ha tingut diverses baixes i dos agents han canviat de destinació.

L’ajuntament vol dotar el cos dels mitjans necessaris per a la seguretat que necessita la capital de la Noguera. Així doncs, amb aquestes noves incorporacions el consistori pretén arribar a disposar de quatre agents en el torn de carrer. A més, amb aquesta convocatòria també es crearà una borsa d’agents interins per cobrir baixes temporals que es puguin produir.

Una vegada creades aquestes tres places, la Paeria també té previst crear dos places més de caporal. Serà en una convocatòria de promoció interna. L’ajuntament de Balaguer espera cobrir amb aquests dos concursos totes la places necessàries

S’ha de recordar que sindicats com CCOO i SAP-PL han denunciat en diverses ocasions la falta d’agents per a una població de més de 17.000 habitants.

Denuncien que el municipi, amb 0,74 agents per cada 1.000 habitants, està per sota de la ràtio que recomana la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Asseguren que aquesta falta d’efectius ha repercutit en el servei a la ciutadania i en la seguretat dels mateixos agents.

tracking