SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Solsona inaugura demà el nou tanatori municipal

Imatge de l’interior del nou tanatori de Solsona.

Imatge de l’interior del nou tanatori de Solsona.AJUNTAMENT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solsona inaugurarà demà dissabte el nou tanatori municipal, que compta amb tres sales per a vetllatoris i un espai per a cerimònies laiques o de qualsevol confessió religiosa. L’obertura de les instal·lacions, a l’antic Club Sant Jordi, arriba poc més d’un any després que comencessin les obres. El president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, participarà en la inauguració.

Així mateix, el proper dia 14 hi haurà una jornada de portes obertes prèvia a la seua entrada en funcionament. El nou edifici té una superfície construïda de 1.021 metres quadrats. Només s’han pogut mantenir els pilars i el forjat de la coberta de l’immoble anterior.

No obstant, respecta la mateixa volumetria, amb una estructura de planta baixa, per integrar-se a l’entorn, en les proximitats del nucli antic i el complex catedralici. A més a més, s’ha previst la possibilitat d’ampliar les instal·lacions, en cas que fos necessari, amb dos sales més per a vetllatoris.Així mateix, l’equipament dona protagonisme a la llum natural, que arriba a totes les dependències. S’ha plantejat com un edifici d’alta eficiència energètica.

Així, s’ha aïllat de l’exterior la façana i també la coberta. Així mateix, s’han instal·lat plaques solars per generar l’energia necessària per al seu funcionament i climatització. Les obres han comptat amb un pressupost d’1,7 milions d’euros i han rebut subvencions de la Diputació i el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (Puosc).

tracking