SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

Liciten per 2 milions la quarta i última ampliació de l'abocador de Benavarre

Uns altres 800.000 euros per a la campanya de contenidors intel·ligents, fins a 1.478

Imatge d’arxiu de l’abocador de Benavarre.

Imatge d’arxiu de l’abocador de Benavarre.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet (MEU) ha licitat per un total de 2.105.050 euros la construcció d’un nou vas a l’abocador comarcal de Benavarre per a la fracció resta. Es tracta de la quarta i última expansió de l’abocador als terrenys que gestiona aquesta entitat després d’esgotar-se l’espai disponible per a més ampliacions. Benavarre rep cada any unes 5.500 tones de residus no reciclables i aquesta ampliació permetrà que l’abocador guanyi 10 anys més de vida útil.

El cost de l’obra anirà a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya i el termini per presentar les ofertes finalitza el 22 d’abril vinent. La mancomunitat ha licitat també la compra de la màquina que ha de compactar la fracció resta abans de ser enterrada, que suposarà una inversió d’uns altres 150.000 euros. En paral·lel, la MEU espera tenir llest a la tardor l’estudi per construir una nova planta de tractament de residus amb la qual se seleccionaran, es tractaran i s’empaquetaran els residus abans de poder ser incinerats a les instal·lacions de la Comella, a Andorra.

Aquest nou equipament costarà uns quatre milions d’euros. La Cerdanya ja exporta des del 2017 els seus residus a la incineradora d’Andorra però l’Alt Urgell, pel seu costat, no té encara data. Per una altra banda, la MEU, que gestiona els residus dels 11 municipis més al nord de l’Alt Urgell, ha adjudicat per 809.599 euros el subministrament i el manteniment dels contenidors intel·ligents que permetran als veïns de l’àrea d’influència estalviar fins a 60 euros anuals en la factura de les escombraries per la millora de la gestió dels residus.

El contracte inclou els dispositius d’identificació dels 1.478 contenidors, l’app mòbil i el programa de dades per 7 anys. L’empresa Citisend-Urd s’ha adjudicat aquest contracte.

tracking