SEGRE

INICIATIVES TURISME

Obre al Solsonès el primer hotel japonès de Catalunya: tatamis, quimonos i meditació

Aquest dijous obrirà les portes l'Hotel Japonès Puigpinós, el primer recinte rural tradicional nipó a Catalunya || Ofereix una experiència completa amb gastronomia, maridatges, roba i meditació

Obre al Solsonès el primer hotel japonès de Catalunya: tatamis, quimonos i meditació

Obre al Solsonès el primer hotel japonès de Catalunya: tatamis, quimonos i meditació

Creat:

Actualitzat:

La localitat de Lladurs, al Solsonès, comptarà a partir de dijous vinent amb el primer ryokan (hotel rural tradicional del Japó) que obre a Catalunya. Es tracta de l’Hotel Japonès Puigpinós, un projecte de Nuri Jou, treballadora social, i el seu marit, Tessin Sano, un dels primers japonesos a arribar a Solsona fa trenta anys.

“La família de la meua dona tenia una masia típica de la zona en la qual no ha viscut ningú durant anys. Portàvem molt de temps pensant a muntar una cosa diferent i quan finalment ens vam decidir per crear l’hotel va arribar la pandèmia i hem estat dos anys treballant en la reforma interior de les instal·lacions”, va explicar a SEGRE el copropietari de l’hotel, Sano. El projecte combina la pedra tradicional de les masies catalanes amb la fusta típica de les llars japoneses. Per a això van haver de treballar amb un estudi d’arquitectura local i un altre de japonès.

“Durant aquestes últimes setmanes hem rebut moltes trucades per fer reserves. Ens ha agafat una mica d’imprevist ja que ni la meua dona ni jo tenim experiència en el món hoteler”, assenyala Sano. “És un bon senyal que la gent estigui interessada a conèixer-nos i per això ja tenim en ment algunes ampliacions per al futur que encara ambientaran més les instal·lacions”.

L’hotel compta amb tres habitacions amb tatami i un aforament màxim per a vint persones. Els clients podran vestir-se amb yukata (quimono de bany) i zoris (sandàlies de palla), encara que aquells que no vulguin dormir a terra podran fer-ho en llits a les altres cinc habitacions. L’experiència es completa amb gastronomia tradicional, maridatges amb sake, banys de bosc i meditació per un preu aproximat als 150 euros.

El Pirineu, una destinació turística preferent aquesta Setmana Santa

Els establiments del Pirineu lleidatà i gran part del pla freguen el complet aquesta Setmana Santa. Per aquesta raó, des del sector del turisme confien a recuperar els 36 milions de facturació que es van aconseguir abans de la pandèmia. Les pistes d’esquí encara obertes, les activitats d’aventura i les propostes de naturalesa vinculades al paisatge o a la fauna han fet de Lleida “una destinació turística preferent”, segons el responsable de Promoció del Patronat de Turisme, Juli Alegre. Tot això, sumat al bon temps que ha fet aquests dies al territori lleidatà, ha contribuït a omplir els establiments d’hostaleria i restauració.

Segons el portaveu de Turisme del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, “ha estat un bon inici de temporada, encara que la quantitat d’oferta ha fet que els turistes haguessin de triar entre neu, naturalesa o aigua”.

Per la seua part, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va assenyalar que la facturació serà molt propera a la del 2019.

Tessin Sano en una de les habitacions amb tatami.

Tessin Sano en una de les habitacions amb tatami.HOTEL JAPONÉS PUIGPINÓS

Tessin Sano en una de les habitacions amb tatami.

Tessin Sano en una de les habitacions amb tatami.HOTEL JAPONÉS PUIGPINÓS

tracking