SEGRE

Torna el Tren dels Llacs: Inici de la temporada per Sant Jordi

El tren turístic, que fa el trajecte entre Lleida i La Pobla de Segur, circularà els dissabtes fins al 29 d'octubre

© El Tren dels Llacs, ara panoràmic

© El Tren dels Llacs, ara panoràmicGERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tren dels Llacs inicia la seva catorzena temporada de servei turístic amb el Tren Històric el dia de Sant Jordi, 23 d'abril, i estarà en circulació els dissabte fins al 29 d'octubre. Operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l'Autoritat Territorial de Mobilitat de Lleida, aquest tren turístic connecta la ciutat de Lleida amb La Pobla de Segur, al Pallars Jussà, tot travessant congosts de les serralades prepirinenques i resseguint el perfil dels grans embassaments que es troben en el curs del riu Noguera Pallaresa. Durant la temporada 2022 el Tren dels Llacs farà 28 circulacions.

Un primer viatge per Sant Jordi amenitzat pels visitants

Amb motiu de la primera circulació de la temporada 2022 del Tren dels Llacs i de la Diada de Sant Jordi, l'oficina de turisme de l'ajuntament de La Pobla de Segur ha organitzat diverses activitats que amenitzaran la visita dels viatgers. Les associacions de Raiers i Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur rebran als primers viatgers i convidats amb els vestuaris tradicionals i els lliuraran una rosa. A la tarda, abans de la circulació prevista de tornada en sentit Lleida, se celebrarà un 'cafè-concert' amb música en directe pels assistents.

28 circulacions el 2022

Concretament el Tren Històric realitzarà un total de 24 circulacions: tots els dissabtes des del 23 d'abril fins al 16 de juliol i a partir de l'agost, torna a reprendre el servei des del 20 d'agost fins al 29 d'octubre; i el Tren Panoràmic farà 4 circulacions: el 23 i 30 de juliol i el 6 i el 13 d'agost. El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores aproximadament, en un entorn d'una bellesa espectacular. Amb el Tren Històric els usuaris retrocedeixen en el temps gràcies a la seva antiga estètica d'un autèntic ferrocarril d'època dels anys 60 en unes locomotores de l'any 1968 conegudes com a 'ye-yés'.

Amb el Tren Panoràmic, famílies i grups d'amics podran conèixer de ben a prop el territori català d'una forma "ben original", expliquen des de Ferrocarrils. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensions, els viatgers gaudeixen de les vistes "espectaculars" que es troben al llarg del recorregut.

El servei turístic del Tren dels Llacs, com a part de l'oferta turística de serveis de transport gestionada per Ferrocarrils, expliquen, "contribueix a dinamitzar l'activitat turística al territori tot col·laborant en la divulgació i difusió dels atractius turístics que els visitants poden gaudir en l'àrea d'influència". En aquest sentit, FGC col·labora amb els ens locals i institucions dedicades a la promoció turística per a que els usuaris del tren també puguin allargar la seva visita i complementar l'experiència del viatge amb tren amb la descoberta de l'oferta gastronòmica, cultural i natural de les comarques del Pallars Jussà i la Noguera. 

tracking