SEGRE

INFRAESTRUCTURES EMERGÈNCIES

Primer vol nocturn a l'heliport de Tremp

El SEM el va fer dilluns i permet reduir el temps del trasllat intrahospitalari || Ben aviat s'habilitarà a la Seu d'Urgell

Foto d’arxiu d’un vol nocturn d’un helicòpter del SEM.

Foto d’arxiu d’un vol nocturn d’un helicòpter del SEM.SEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va fer dilluns el primer vol nocturn a l’heliport de Tremp per fer un trasllat intrahospitalari. D’aquesta forma, la infraestructura ja pot estar operativa les 24 hores del dia i durant tot l’any, especialment per efectuar trasllats intrahospitalaris. Fins ara a Lleida només hi havia habilitats de nit l’heliport del parc de Bombers de Lleida, que utilitza l’hospital Arnau de Vilanova –que va entrar en funcionament el mes de gener de l’any 2019–, i el de Vielha.

També està previst que en els propers mesos entri en funcionament el de l’aeroport de la Seu d’Urgell. L’objectiu del SEM amb la creació d’un pla d’helisuperfícies operatives les vint-i-quatre hores és garantir l’equitat a l’accés al sistema sanitari públic de tota la població, especialment pel que fa a aquelles zones més allunyades dels hospitals que atenen els casos més complexos. Tremp d’aquesta manera s’afegeix a les altres quinze helisuperfícies 24 hores ja disponibles com són les dels hospitals Sant Joan de Déu, Bellvitge, Sant Pau, Vall d’Hebron –tots a Barcelona–, Parc Taulí de Sabadell, Reus, Germans Trias i Pujol de Badalona, Josep Trueta de Girona, Joan XXIII de Tarragona, Igualada, Verge de la Cinta de Tortosa i hospital de la Cerdanya, a més dels heliports de Vielha i del parc de Bombers de Lleida.

tracking