SEGRE

Casa o cobert agrícola? L'alcalde de Bellver de Cerdanya i el fill dimiteixen a l'acusar-los d'irregularitats en obres

L'edificació de Bellver de Cerdanya que qüestiona l'entitat SOS Pirineus.

L'edificació de Bellver de Cerdanya que qüestiona l'entitat SOS Pirineus.SOS Pirineus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, i el seu fill, l’edil al govern Joan Porta, dimitiran dels respectius càrrecs en els pròxims dies, després que la plataforma ecologista SOS Pirineus denunciés presumptes irregularitats en obres d’un edifici de la família entre Talltendre i Ordèn.

Els dos edils van confirmar ahir la seua renúncia en una carta als veïns, en què defensen que l’edificació s’ajusta a la legalitat i atribueixen la seua marxa a “pressions” per desgastar el govern, en mans de la formació independent Endevant Cerdanya. “El que no es va guanyar a les urnes s’ha acabat guanyant amb desqualificacions i mentides”, afirmen.

La plataforma ecologista SOS Pirineus considera que l’edifici és un habitatge en sòl no urbanitzable, construït als terrenys d’una antiga caseta d’eines de les mines de la zona. Per això, l’entitat s’oposa al fet que el consistori la inclogui al catàleg de masies del municipi.

Per la seua banda, l’alcalde afirma que l’edificació és actualment “un cobert agrícola sense llum, aigua, cuina ni bany”. Va afegir que les obres per condicionar-lo tenien llicència i que pot documentar l’existència prèvia d’una masia als terrenys. Això, va dir, justificaria incloure l’actual immoble al catàleg per convertir-lo en habitatge en el futur. L’alcalde no va participar en el tràmit ni en les votacions, segons el consistori. 

tracking