SEGRE

TRÀNSIT VELOCITAT

Instal·len un radar de tram de 9 km a la C-14 entre Ponts i Bassella

En un punt negre amb vuit víctimes mortals des de l'any 2017 || És el tercer a Lleida després del del túnel de Vielha i el de l'A-2 entre Vilagrassa i Tàrrega

Un operari de Trànsit precintant ahir a Bassella el radar fix que hi havia i, al fons, el de tram.

Radar de tramo en la C-14 entre Ponts y Bassella.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei Català de Trànsit posa avui en funcionament un radar de tram a la carretera C-14 entre Ponts i Bassella en els dos sentits de la circulació amb l’objectiu de reduir la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària en un punt negre que, des del 2017, ha registrat vuit víctimes mortals, quinze ferits de gravetat i quaranta-set sinistres amb ferits. Es tracta del tercer radar per tram a les carreteres de Lleida després del del túnel de Vielha –que va ser pioner a Catalunya el 2007– i el de l’autovia A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa –des del 2017–. En concret, es posa en marxa després d’un mes i mig de proves entre els quilòmetres 124 i 134 i controlarà la velocitat del carril de la calçada al llarg de 9,5 quilòmetres.

El límit màxim de velocitat permès en tot el tram és de 90 quilòmetres per hora. Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, que mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat. Les carreteres lleidatanes compten amb una quarantena de radars fixos.

Trànsit va sancionar l’any passat a Lleida, fins a la primera quinzena de desembre, setze conductors cada hora per excés de velocitat, un augment de més del 20 per cent respecte al 2020, marcat per les restriccions de mobilitat per la pandèmia. Van ser 133.648 expedients, el 83% del total de multes de trànsit.

Més zones per als vianants en ciutats petites

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar ahir dijous des de Tortosa que el Govern destinarà un mínim de cinc milions d’euros per a subvencions a ens locals de menys de 50.000 habitants per dur a terme actuacions en seguretat viària i mobilitat sostenible.

L’import màxim a finançar serà de fins a 150.000 euros i s’atorgaran les subvencions als ajuntaments que apostin per fer actuacions que tinguin com a objectiu la pacificació del trànsit, com la millora dels itineraris per als vianants accessibles, les reformes urbanes que promoguin la mobilitat segura o la construcció de carrils bici.El conseller Elena va recordar que “la sinistralitat aquest 2021 es va reduir un 22,3%, però cada mort o ferit és una tragèdia inacceptable que ens obliga a actuar, especialment en col·lectius vulnerables com són els motoristes, ciclistes i vianants, ja que suposen més de la meitat de les víctimes mortals al conjunt de Catalunya”.D’altra banda, dos persones van resultar ferides ahir a les 14.49 hores després d’una col·lisió entre dos turismes a la carretera C-53 a Bellcaire d’Urgell. El sinistre va obligar a tallar la via al trànsit durant una hora. Els dos ferits van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova, segons va informar Trànsit.

tracking