SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Castelldans estrena el centre per a les persones grans

Inaugurat ahir per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera || Comptarà amb menjador social ben aviat

L’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, mostra a la consellera el nou edifici.

L’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, mostra a la consellera el nou edifici.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els padrins de Castelldans ja disposen del casal L’Esbarjo, un centre de serveis en obres durant més d’un any per retards a causa de la pandèmia. L’equipament, que ha costat 120.000 euros per rehabilitar l’antiga Llar de Jubilats del municipi, entrarà en funcionament la setmana que ve i disposa d’espais per incorporar un menjador social, consultori, perruqueria, podologia, sala de gimnàs i una zona d’activitats com pintura, tallers de memòria i ús d’ordinadors, entre altres. La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, el va inaugurar ahir i va reconèixer que “hem de ser capaços de donar resposta al reclam de la gent gran de viure on vulgui”.

L’alcalde, Conrad Llobera, va criticar les dificultats dels pobles petits per mantenir tots els serveis bàsics per als seus habitants. L’acte d’inauguració es va emmarcar en els actes previs de Sant Jordi i va incloure un recital de poemes musicats. Durant l’acte, la consellera va explicar a més que el Govern ja ha registrat més de 5.000 consultes de persones interessades a acollir-se a la línia de fons europeus Next Generation destinada a la rehabilitació d’edificis per millorar l’eficiència energètica.

El termini per sol·licitar aquests ajuts per a la millora energètica comença l’11 de maig i finalitza el 31 de desembre o quan s’esgotin els fons.

tracking