SEGRE

'Aturem la incineradora a Juneda' porta al TSJC l'autorització ambiental a Nova Tracjusa

La plataforma presenta un contenciós administratiu mentre espera que el Govern resolgui els recursos presentats

Representants de la plataforma Aturem la incineradora a Juneda amb l'advocat Simeó Miquel

Data de publicació: dimarts 26 d'abril del 2022, 15:32

Localització: Lleida

Aturem la incineradora a Juneda porta al TSJC l'autorització ambiental a Nova Tracjusa: Cedida a l'ACN per Ipcena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma Aturem la incineradora a Juneda (Garrigues) ha presentat un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l'autorització ambiental al projecte de Nova Tracjusa concedida el març del 2021 per l'aleshores Departament de Territori i Sostenibilitat. L'entitat ha optat per aquesta via davant la "tardança" del Departament d'Acció Climàtica a l'hora de donar resposta als recursos de reposició presentats contra l'autorització ambiental, segons ha indicat l'advocat Simeó Miquel. D'altra banda, la plataforma considera insuficient la moratòria de dos anys contra noves incineradores, aprovada amb la Llei d'acompanyament dels pressupostos, i reclama aturar definitivament el projecte.

Aturem la incineradora a Juneda reclama el rebuig del Departament d'Acció Climàtica al projecte de Nova Tracjusa ja que "preveu incinerar 45.000 tones de residus, contravenint les normatives actuals de reducció de la contaminació i de contenció del canvi climàtic". La plataforma considera que es tracta d'"un projecte que pretén especular econòmicament comerciant amb els residus, afectant greument a la salut de les persones i el medi ambient".

El projecte de Nova Tracjusa preveu substituir el gas natural que actualment utilitza la planta de tractament de purins Tracjusa de Juneda com a combustible per assecar dejeccions ramaderes pel gas que s'obtindria de la gasificació de CDR, residus preparats mitjançant un processament mecànics per poder ser cremats en indústries. El projecte el promou la Cooperativa Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), que agrupa més d'un centenar de ramaders de les Garrigues i comarques properes.

tracking