SEGRE

MUNICIPIS MOBILITAT

Balaguer planteja més zona blava i habilitar pàrquings per a residents

Juntament amb altres tipus d'aparcament limitat per afavorir la rotació de vehicles

Places d’aparcament en zona blava de la plaça Mercadal de Balaguer.

Places d’aparcament en zona blava de la plaça Mercadal de Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Balaguer projecta ampliar la zona blava i estendre l’estacionament de pagament que ara es limita a la plaça Mercadal i el carrer del Miracle. A més, es planteja altres tipus d’aparcament restringit, com àrees de pàrquing amb temps limitat i places per a residents. Amb aquesta finalitat, l’ajuntament ha licitat un estudi que proposarà on limitar l’estacionament i com fer-ho en cada cas.

El consistori espera aplicar les primeres mesures abans de les eleccions del 2023. El regidor d’Urbanisme, Gerard Torres, es va declarar partidari d’estendre la zona blava als carrers amb més comerços i va citar com a exemple part del passeig de l’Estació i part dels carrers Barcelona i Pare Sanahuja. Va assenyalar que això permetria més rotació de vehicles i afavoriria tant la mobilitat com l’activitat comercial.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, va convenir que aquesta pot ser una solució, tot i que va puntualitzar que esperaran els resultats de l’estudi per tenir una proposta detallada. “Quan la tinguem podrem calcular costos, fixar un calendari i preparar un concurs per a la gestió”, va dir Vidal, que va apuntar que l’actual concessionària de la zona blava té el contracte prorrogat.A més de zona blava, el document haurà de valorar també implantar places d’aparcament de zona verda per a residents; de zona taronja, també per a veïns però amb temps limitat per aparcar; i de zona vermella, d’alta rotació de vehicles. Així mateix, haurà de proposar zones de càrrega i descàrrega i avaluar la possibilitat de crear estacionaments dissuasius a l’entorn de la ciutat o la construcció d’un pàrquing públic.

Primer pas d’una planificació que la Covid ha ajornat dos anys

L’estudi que l’ajuntament de Balaguer ha tret a concurs és el primer pas per a una nova planificació de l’estacionament a la ciutat que la Covid ha ajornat dos anys. L’alcalde va explicar que esperaven contractar l’estudi a començaments del 2020, però ho va impedir el confinament per la pandèmia. “No es podia estudiar el trànsit si no hi ha circulació”, va dir, i va apuntar que només dos anys després s’ha restablert el flux necessari per elaborar l’informe sobre les necessitats d’estacionament.

tracking