SEGRE

RELIGIÓ PATRIMONI

La restauració de l'església de la Pietat encara la recta final

Amb inversió de 660.000 € i al maig inauguraran la museïtzació

Les obres a l’interior de la capella es troben en la fase final.

Les obres a l’interior de la capella es troben en la fase final.BISBAT D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La restauració de l’església de la Pietat, al conjunt de la Catedral de Santa Maria de la Seu, encara la recta final. El Museu Diocesà ha anunciat que inaugurarà la museïtzació del temple el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Es tracta de la primera fase de la reforma i ampliació del Museu Diocesà d’Urgell.

L’actuació ha consistit a recuperar la fisonomia interior de la capella i la instal·lació d’una mostra important de les obres d’època moderna, d’estils renaixentista i barroc, procedents del fons artístic produït i conservat a la Seu. Instal·laran vitrines per exposar les peces d’art “per fer-les més atractives i visibles”, milloraran la il·luminació i col·locaran elements interpretatius, alguns dels quals interactius, segons segons la delegada de patrimoni del bisbat, Clara Arbués. Tècnics del museu mostren a través de les xarxes i durant aquest mes algunes peces que quedaran exposades.

La intervenció ha suposat una inversió de 660.000 euros, un quaranta per cent a càrrec de la Generalitat i la resta els ha aportat el bisbat.

tracking