SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Empleats del geriàtric de Tremp s'havien de comprar les mascaretes

Sis persones van declarar ahir davant del jutjat

Imatge dels mossos d’esquadra que van declarar el 31 de març.

Imatge dels mossos d’esquadra que van declarar el 31 de març.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Treballadors de la residència Fiella de Tremp van afirmar ahir davant del jutge d’Instrucció 1 de la capital del Pallars Jussà que van haver de comprar-se mascaretes pel seu compte i que una mateixa la van arribar a utilitzar fins a quinze dies durant el brot de Covid-19 que hi va haver el novembre del 2020, que va acabar amb la vida de 64 dels 142 usuaris, segons va informar l’advocada Maria Nolla, de Prats Advocats, que exerceix l’acusació popular. Ahir va ser el torn d’uns altres sis empleats o exempleats que van declarar com a testimonis i que van oferir dos versions diferents, segons Nolla. D’una banda, els testimonis que van explicar que no hi havia cap pla de contingència, no hi havia material, que no es va sectoritzar el centre, que no se’ls prenia la temperatura i que estaven indistintament en diverses plantes del geriàtric, entre altres disfuncions, segons va assegurar Nolla.

I de l’altra, els empleats que van dir que la direcció va facilitar material i que hi havia un pla de contingència. El d’ahir va ser el tercer dia de declaracions d’empleats que s’afegeixen a les nou persones que ho van fer el 8 d’abril i a les set del 19 d’abril. És a dir, fins a la data han declarat 22 treballadors dels 49 que han estat citats.

Val a recordar que són testimonis en la causa oberta per un delicte social que se segueix contra l’exdirectora del centre, Remei Navarri, i l’exresponsable d’Higiene Sanitària, M.R.N.O., també imputades per homicidi imprudent i vexacions per la mort dels usuaris. Els primers a declarar van ser els mossos que van fer la investigació i la llavors gerent de Salut a Lleida, Divina Farreny, que van corroborar que “hi va haver un descontrol total”.

tracking