SEGRE

COMARCAS

Editen una guia sobre els búnquers de Vilamur

Editen una guia sobre els búnquers de Vilamur

Editen una guia sobre els búnquers de VilamurACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Soriguera ha editat una guia didàctica per donar a conèixer les fortificacions de la Guerra Civil a Vilamur, un conjunt ben conservat de búnquers i nius de metralladores comunicats per trinxeres. Aquesta guia, obra de l’historiador Oriol Riart, va acompanyada d’un quadern d’activitats escolars. El departament d’Acció Climàtica ha tret a concurs les obres del nou bombatge solar del Garrigues Sud.

Es tracta d’una central solar a Bovera que haurà de subministrar energia per bombar cabal des de la captació de l’Ebre i reduir les factures de la llum de la comunitat. El pressupost de la licitació és de 835.000 euros. La Generalitat estrenyerà la col·laboració amb Andorra en matèria d’agroalimentació, energia, gestió de residus i meteorologia.

D’aquesta manera es va acordar en una reunió al Principat entre la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i la ministra de medi ambient andorrana, Sílvia Calvó. Allà es va firmar un memoràndum de col·laboració amb l’IRTA que planteja produir cànnabis medicinal a Andorra. La Generalitat ha finalitzat la restauració de la torre medieval d’Ardèvol, al municipi de Pinós.

Les obres han suposat una inversió de 96.806 euros, dels quals el Govern n’ha aportat 96.806 i l’ajuntament, 41.442. La fortificació passarà a formar part de les rutes turístiques de la zona. L’ajuntament de Torres de Segre es va convertir ahir en el primer municipi català a firmar un conveni amb el Consell de la República.

En virtut d’aquest acord, el consistori impulsarà l’ús d’una identitat digital (ID) catalana per accedir a equipaments municipals com les piscines i el pavelló, i rebrà assessorament sobre contractació per a un “consum institucional republicà” amb perspectiva de gènere i ambiental, respectuós amb la ciutadania i el català, i que tendeixi a “desconnectar de l’Ibex”. L’ajuntament de Corbins ha reduït el deute municipal per sota del límit legal del 110% dels ingressos corrents. Així ho va constatar al ple de dijous, on va liquidar els comptes del 2021.

L’alcalde, Jordi Verdú, es va mostrar satisfet perquè aquest poble “va ser notícia durant anys per ser un dels més endeutats de Catalunya, amb un 370%”. L’ajuntament de Tremp ha recuperat una de les vuit adoberies que va tenir durant el segle XIX, que serà visitable aquest estiu després d’obres per rehabilitar l’antiga edificació. L’alcaldessa, Pilar Cases (ERC), i membres dels grups municipals van visitar ahir els últims treballs.

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Arties i Garòs destinarà més de 300.000 euros a renovar el carrer Major. Ha tret a concurs obres per reurbanitzar aquesta via, amb actuacions que van des de la renovació del clavegueram fins a la substitució del ferm. L’empresa adjudicatària tindrà un termini de dos mesos per completar-les.

tracking