SEGRE

FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA

Els alumnes d'Infermeria del Pirineu faran pràctiques a totes les comarques de muntanya

En hospitals, CAP, consultoris i residències, i encara s'ha de decidir si la teoria s'impartirà a la Seu d'Urgell o a Tremp || Cap de les dos capitals pot assumir per si sola la formació de fins a 160 alumnes

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu, un dels centres que acolliran pràctiques.

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu, un dels centres que acolliran pràctiques.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes del grau universitari d’Infermeria que s’impartirà al Pirineu a partir del curs 2023-2024 es repartiran entre els diferents centres mèdics de les comarques de muntanya per portar a terme pràctiques durant els anys d’estudi. Així ho ha comunicat el departament d’Universitats al territori, en una reunió que es va celebrar fa dos setmanes amb alcaldes i presidents de consells comarcals. La conselleria no ha decidit encara si la seu del grau serà a Tremp o a la Seu d’Urgell, els dos municipis que opten a acollir-la.

Tanmateix, té clar que ni l’hospital del Pallars ni el de l’Alt Urgell no tenen capacitat per si sols per rebre tots els alumnes que necessitaran formació pràctica. Cadascun dels quatre cursos del grau tindrà un màxim de quaranta alumnes i s’aniran implantant de forma progressiva, de manera que el quart any hi haurà un màxim de 160 estudiants a l’any. Per cursar els crèdits pràctics, cada un d’ells haurà d’anar acompanyat d’un infermer professional.

Complir aquests requisits exigirà distribuir l’alumnat entre els diferents hospitals del Pirineu, així com en centres d’assistència primària (CAP), consultoris mèdics i residències. Així ho van explicar ahir assistents a la reunió amb la conselleria d’Universitats, que es va fer a Tremp i va reunir representants de les diferents comarques pirinenques. També estava convocat el Conselh Generau d’Aran, que té competències pròpies en matèria sanitària.

Tanmateix, l’administració aranesa no va assistir a la trobada per problemes d’agenda i espera ara conèixer la proposta de la Generalitat.L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana (ERC), va corroborar que el grau d’Infermeria necessitarà tota la infraestructura sanitària de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i Aran per poder garantir els crèdits pràctics a tots els alumnes del grau. Tant Viaplana com l’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases (ERC), van corroborar que la ubicació de la seu que acollirà les classes teòriques del grau encara s’ha de decidir. “Treballem conjuntament per aconseguir un projecte de territori i en cap cas considerem la ubicació com una competició”, va recalcar el primer edil de la Seu.

“Necessitem sumar esforços perquè el grau universitari s’instal·li al Pirineu perquè per si sola no hi ha cap comarca que ho pugui assumir”, va concloure.

tracking