SEGRE

MUNICIPIS FIRES

Fira Q de Balaguer venç la pandèmia

El certamen, que aquest cap de setmana ha obert presencialment, ha tingut gran afluència de públic || La galeta Balaguins guanya el concurs de dolços i representarà la capital de la Noguera

L’espai firal de Fira Q de Balaguer va estar molt freqüentat durant tot el cap de setmana i no va tancar al migdia.

L’espai firal de Fira Q de Balaguer va estar molt freqüentat durant tot el cap de setmana i no va tancar al migdia.PREMSA PAERIA DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fira Q de Balaguer va tancar ahir la seua edició presencial després que el 2020 el certamen quedés suspès i el 2021 fos online. La responsable de Fires i Festes de la Paeria, Antonieta Martínez, va assegurar que l’afluència de públic ha estat molt important i que els visitants s’han anat dosificant sense crear aglomeracions ni col·lapses, “cosa que és d’agrair ja que encara hi ha contagis per la Covid”. Per la seua part, el centenar d’expositors del certamen també marxen satisfets pel nombre de vendes i de contactes.

“El sector tenia molta il·lusió a tornar a contactar amb els clients ja que no és el mateix veure les coses in situ que online.” Ahir es va donar a conèixer el guanyador del concurs de dolços per crear el producte típic de la capital de la Noguera que va recaure en la galeta Balaguins, elaborada pels alumnes d’FPI Pastisseria i Forneria de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Martínez va indicar que “fa dos anys que estàvem provant de trobar aquest senyal d’identitat i vam creure que a la Fira Q, dins de l’espai dedicat a la restauració, podria ser un bon moment. La galeta és un producte fàcil de vendre i també és una bona representació com a promoció turística”, va dir.

El president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, va ser l’encarregat de clausurar el certamen. La institució ha participat d’una forma activa en el certamen amb la presentació del projecte Energy-HubLab per impulsar la transformació energètica i promoure les energies alternatives, un tema que la fira ha tractat a fons amb diverses ponències, en especial dedicades a la promoció de l’energia solar als habitatges, que també van ocupar part del matí d’ahir amb diversos tallers. La institució provincial també ha promocionat al seu estand diversos productes de proximitat com la mel o l’oli.Les quatre desfilades de moda per promoure el comerç local van ser les que més visitants van reunir, així com els espectacles de dansa i les trobades i xarrades sobre cuina alternativa i saludable.La Fira Q de Balaguer va acollir també un envelat per a l’exposició d’una vintena de cotxes tant de km0 i com de gerència.

tracking