SEGRE

TRIBUNALS SALUT PÚBLICA

Demanen fins a 11 anys per tràfic de drogues al Segrià

Una xarxa que va ser desarticulada el maig i el juny del 2020 en una macrobatuda a Almacelles || Van trobar 2,5 kg de cocaïna

Moment de la macrobatuda a Almacelles.

Moment de la macrobatuda a Almacelles.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita condemnes que van dels tres als onze anys de presó per als membres d’una xarxa de tràfic de cocaïna i marihuana que operava des del Segrià i que va ser desarticulada entre el maig i el juny del 2020 en una macrobatuda que va portar a terme la Guàrdia Civil a Almacelles i altres localitats. De fet, el Ministeri Públic va demanar la setmana passada a l’Audiència de Lleida que set dels onze acusats segueixin empresonats preventivament pel risc de fuga i la gravetat de les peticions de pena a les quals s’enfronten quan es compleixen dos anys del seu ingrés preventiu a la presó, que és el termini màxim de privació de llibertat que la llei permet abans del judici tret que hi hagi una pròrroga. En canvi, els lletrats de les defenses van demanar la seua llibertat amb càrrecs.

El cas ha estat investigat pel jutjat d’instrucció 1 de Balaguer i els investigats estan acusats dels delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Fa dos anys hi va haver detencions i escorcolls a Almacelles (5), Alfarràs, Lleida, Alpicat i l’Hospitalet de Llobregat. En l’operació, els agents van intervenir un total de 2.426 grams de cocaïna; 3.617 grams de marihuana; més d’un quilo de substància de tall; una instal·lació indoor amb 43 plantes de marihuana, així com 88.000 euros en efectiu, cinc vehicles (un dels quals amb doble fons per ocultar la droga) i estris per a la seua manipulació.Els investigadors consideren que la xarxa estava organitzada jeràrquicament i operaven des de les localitats d’Almacelles, Alfarràs, Alpicat i Lleida ciutat després d’obtenir la cocaïna de l’Hospitalet de Llobregat, on estava establert el presumpte proveïdor.

Des dels domicilis del Segrià, sempre segons la Fiscalia, distribuïen substàncies estupefaents a altres localitats pròximes, així com a altres de la província d’Osca com Altorricó, Binèfar, Fraga, Montsó i Saidí. En total, en la investigació Tanca, la Guàrdia Civil va localitzar un total de deu punts de venda.

tracking