SEGRE

COMUNICACIONS FERROCARRIL

Reclamen terminals de ferrocarril a Torreblanca, les Borges i Bellpuig

El lobby Ferrmed, que diu que Lleida hauria de transportar 40.000 t de mercaderies

L’informe es va presentar a la Cambra de Comerç de Lleida.

L’informe es va presentar a la Cambra de Comerç de Lleida.CAMBRA DE COMERÇ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida hauria de transportar 40.000 tones de mercaderies “d’entrada i sortida” per ferrocarril per assumir els objectius de la Unió Europea, que ha fixat l’horitzó d’un 30 per cent de participació del tren per al trasllat de béns en distàncies superiors als tres-cents quilòmetres per optimitzar el transport combinat. Actualment, aquesta participació ferroviària està estancada en un 18%. El president de Ferrmed, un lobby europeu multisectorial que promou el Corredor Mediterrani, Joan Amorós, va presentar ahir a Lleida els primers resultats de l’Study of Traffic and Modal Shift Optimizations in the EU, un informe que es va començar el juliol del 2019 i finalitzarà al setembre.

Aquest informe incideix que per aconseguir aquests objectius cal agilitzar la construcció d’una terminal intermodal al polígon de Torreblanca de Lleida, de sis vies, i construir dos terminals més, a les Borges Blanques i Bellpuig. Torreblanca s’hauria de connectar a la línia de Manresa. A més, caldria canviar l’ample internacional de via de la línia Tarragona-Lleida-Tardienta-Saragossa i canviar a ample internacional la línia de la Pobla de Segur i prolongar-la fins a Tortosa.

L’estudi considera també necessària una via addicional, d’ample internacional (UIC), a la línia de Manresa a Cervera, i des de Cervera, una nova línia d’ample internacional cap a Igualada i Martorell fins a enllaçar amb el bypass Castellbisbal-Mollet.En una segona fase, l’estudi planteja una via més a la línia Tarragona-Lleida-Saragossa i canviar l’ample de tota la línia Lleida-Manresa-Barcelona, així com l’ample de totes les línies de Catalunya.El president de la Cambra de Comerç de Lleida, que va acollir la presentació, Jaume Saltó, va destacar la importància d’agilitzar el polígon Torreblanca i l’estació intermodal i va recordar que el polígon El Segre és el número 1 en fabricació de pinsos de tot l’Estat espanyol. El tinent d’alcalde de Lleida Toni Postius va destacar que el planejament de Torreblanca-Quatre Pilans està avançat i s’aprovarà a finals d’any per iniciar una primera fase de 240 hectàrees a començaments del 2023. Va destacar l’interès que ha generat entre empreses.

tracking