SEGRE

MUNICIPIS TECNOLOGIES

Fibra òptica en sis municipis de la Segarra i de l'Urgell

La Generalitat ha començat el desplegament en 22,6 quilòmetres

Les obres per al desplegament de la fibra òptica a l’L-310.

Les obres per al desplegament de la fibra òptica a l’L-310.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha començat aquesta setmana els treballs per desplegar la fibra òptica en sis municipis de la Segarra i de l’Urgell. Es tracta de les poblacions de la Ribera del Sió. Les obres es van iniciar dilluns passat al costat de la carretera L-310, a l’entrada de Guissona, i ahir ja havien cobert els tres primers quilòmetres fins a la població de Gra.

El desplegament inclou 22,6 quilòmetres i donarà accés a internet d’alta velocitat a 14.074 veïns de Guissona, Torrefeta i Florejacs i els Plans de Sió, a la Segarra; i als habitants d’Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt i Agramunt, a l’Urgell. Connectarà petits nuclis de població com Ratera, Mont-roig, les Pallargues, Sisteró, Pelagalls, Concabella, Gra, Sant Martí de la Morana, la Morana, Castellnou d’Ossó i Bellver d’Ossó. Alguns no tenen ara ni cobertura de telefonia mòbil.

La Generalitat invertirà en l’obra 1.464.081 euros i els treballs els porta a terme la firma Constructora de Calaf. En el cas de l’Urgell, està previst aquest any passar de tenir 17.098 veïns amb accés a la fibra òptica a 27.344. Amb una inversió d’1,8 milions d’euros s’estendrà una xarxa de 29,3 quilòmetres que permetrà també la connexió de Belianes, la Fuliola, Maldà, Tornabous, Verdú i Sant Martí de Riucorb.

En el cas de la Segarra, l’objectiu és que durant aquest any quedin coberts, a més d’aquestes poblacions, els municipis de Torà, Biosca i Sanaüja, a la ribera del Llobregós, a través d’una línia des de Calonge de Segarra en la qual Generalitat invertirà 1,5 milions d’euros més.

tracking