SEGRE

JUSTÍCIA EQUIPAMENTS

Pla pilot a Balaguer per a l'eliminació del paper als jutjats

La consellera Ciuró elogia l'edifici judicial de la Noguera i el nou sistema, que agilitza els tràmits || “S'han traspassat línies roges”, diu sobre el Catalangate

La consellera Ciuró, acompanyada de l’alcalde de Balaguer, durant la visita als jutjats.

La consellera Ciuró, acompanyada de l’alcalde de Balaguer, durant la visita als jutjats.CONSELLERIA DE JUSTICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va elogiar ahir els jutjats de Balaguer com a “model d’oficina judicial consolidat”. Aquest sistema, que a la capital de la Noguera es va posar en marxa amb l’estrena del nou edifici judicial, impulsa l’expedient electrònic, redueix l’ús del paper i inclou la posada en marxa de noves eines informàtiques, entre d’altres, cosa que permet la interconnexió entre els agents jurídics per evitar la duplicitat de tràmits i estalviar molèsties als ciutadans o professionals com reclamar-los documentació que ja existeix als registres públics. En aquest sentit, Ciuró va afirmar que “aquest edifici dona servei a 65.000 persones amb circuits interns per garantir que les víctimes no es trobin amb els agressors, amb un model d’oficina judicial consolidat que agilitza els tràmits i atansa l’administració a la ciutadania”.

D’aquesta forma, va afegir que “la digitalització de la justícia no només modernitza i agilitza l’administració, també la fa més sostenible”. La consellera va voler conèixer de primera mà quina és la situació als jutjats de Balaguer per “saber les millores que cal implementar per millorar l’atenció als ciutadans i replicar el model a tot el país”. Per la seua banda, va qualificar de “cortina de fum” la comissió de Secrets Oficials pel Catalangate i va demanar “aclarir el que ha succeït.

S’han traspassat totes les línies roges en un escàndol de magnituds molt importants”.A Balaguer, acompanyada de l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va firmar el llibre d’honor de la Paeria. El seu periple per Ponent va començar a la Fuliola, on es va reunir amb l’alcalde. També va acudir a Foradada (vegeu el desglossament) i va finalitzar la visita a Tiurana, on va estar a l’ajuntament i va visitar l’ermita de la Mare de Déu de Solés, construïda entre els segles XVII-XVIII i que està inclosa a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Homenatge a Foradada a dos soldats republicans no identificats

Ciuró i el director de Memòria Democràtica, Toni Font, van visitar el cementiri de Foradada, on hi ha les restes de dos soldats republicans que no van poder ser identificats. Van ser recuperats de la fossa Carena Serra Alta, on l’exèrcit republicà va ubicar una línia de defensa. Ahir es va incorporar una nova inscripció a la làpida que recorda aquells fets.

La consellera Ciuró, acompanyada de l’alcalde de Balaguer, durant la visita als jutjats.

La consellera Ciuró, acompanyada de l’alcalde de Balaguer, durant la visita als jutjats.CONSELLERIA DE JUSTICIA

tracking