SEGRE

MUNICIPIS FIRES

Tremp renova la fira de primavera i dona protagonisme a l'alimentació

Obre la Fira Pallars Terra de Corder amb més de 40 expositors i un nombrós públic

Pilar Cases i Carmel Mòdol, en una de les parades d’alimentació de la fira.

Pilar Cases i Carmel Mòdol, en una de les parades d’alimentació de la fira.AJUNTAMENT DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tremp va inaugurar ahir la fira Pallars Terra de Corder, que unifica l’antiga Fira de Primavera i la festa gastronòmica del corder en un únic certamen que té com protagonistes els aliments artesanals i de proximitat. El recinte firal a la rambla del Doctor Pearson va reunir més de quaranta parades dedicades a la venda de formatges, vi, oli i altres articles artesanals. Un nombrós públic les va visitar al llarg del matí.

La fira acabarà avui amb un dinar popular a base de corder que reunirà més de set-cents comensals i un ball a la tarda a la plaça Catalunya. Una vintena de restauradors i productors d’alimentació de la comarca participen en el Pallars Food Fest, una mostra alimentària que oferia tapes i degustacions de vins i cerveses locals als visitants sota la carpa de la Diputació. Una trobada de vehicles clàssics prevista per avui, actuacions musicals, tallers, jocs i la projecció d’un documental sobre el rebuig de l’os al Pirineu, entre altres activitats, completen el programa d’aquest certamen, que pretén també reivindicar la importància de la ramaderia extensiva per a l’economia de la comarca.

L’acte inaugural de la fira va comptar amb la participació del secretari d’Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol; el president del consell del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol; l’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases, i edils de l’ajuntament.

tracking