SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Un incendi calcina unes quaranta-cinc hectàrees de bosc de ribera a Seròs

Es va declarar a les 12.51 hores als voltants del monestir d'Avinganya

Un bomber treballant ahir a la tarda en l’extinció de l’incendi.

Un bomber treballant ahir a la tarda en l’extinció de l’incendi.BOMBERS DE SERÒS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir durant tota la tarda en l’extinció d’un incendi de bosc de ribera que va calcinar unes quaranta-cinc hectàrees. El foc es va declarar a les 12.51 hores en una zona boscosa als voltants del monestir d’Avinganya, a prop del riu Segre. Inicialment, els Bombers de la Generalitat van activar quatre dotacions terrestres i dos d’àrees però, davant del seu ràpid desenvolupament, van arribar a intervenir-hi onze vehicles de comandament, vuit dotacions terrestres i tres mitjans aeris, dos avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder.

En els treballs d’extinció van participar equips dels parcs de Seròs, Lleida, les Borges Blanques i Mollerussa i unitats especialitzades de l’Epaf de Tremp i els Graf de Lleida, Girona i Tarragona. L’incendi va quedar estabilitzat a les 18.30 hores i el van donar per controlat a les 19.10 hores. Tanmateix, a la zona van seguir treballant una desena de dotacions i estava previst que algunes continuessin a l’àrea durant tota la nit per evitar que es revifés.

Segons assenyalen dades provisionals dels Agents Rurals, el foc va calcinar una superfície aproximada de 45 hectàrees de bosc de ribera. També se n’investiguen les causes.Per la seua banda, l’ajuntament de Seròs va reclamar de “nou” al departament d’Acció Climàtica “la necessitat imperiosa de mantenir les riberes de riu netes per evitar incendis descontrolats com el que hem viscut avui [per ahir]”.

tracking