SEGRE

El Síndic investiga la contaminació de l'aigua potable que afecta municipis de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues

Demana informació per estudiar el cas a l'ACA, a la Secretaria de Salut i a l'Agència Catalana de Consum

Pobles de les Garrigues van prohibir beure aigua de l'aixeta per pesticides

Pobles de les Garrigues van prohibir beure aigua de l'aixeta per pesticidesALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per estudiar l'episodi de contaminació de l'aigua potable que afecta municipis de les Garrigues i el Segrià. Des del 6 de maig, els 25 pobles que formen part de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues no poden consumir aigua de l'aixeta, després que s'hi detectessin restes de pesticides. Els veïns s'han de proveir d'aigua embotellada ja que en la majoria dels casos no disposen d'un subministrament alternatiu. La Mancomunitat ha instal·lat filtres de carbó actiu per solucionar la incidència i confia que es resolgui en breu. El Síndic s'ha adreçat per estudiar el cas a la Mancomunitat, a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), a la Secretaria de Salut Pública i a l'Agència Catalana de Consum.

En concret, el Síndic vol conèixer les causes i l'origen de la contaminació, les possibles mesures de compensació previstes, les actuacions preventives i correctores endegades o previstes, la informació que s'ha donat a les persones usuàries i les analítiques que s'han dut a terme. També ha preguntat a l'Agència Catalana del Consum sobre les mesures d'assistència i col·laboració que s'han emprès amb els ajuntaments i la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues per garantir els drets de les persones consumidores, atès que l'aigua és un servei bàsic.

tracking