SEGRE

AGRICULTURA EQUIPAMENTS

La cooperativa de la Granadella inicia les obres del seu nou molí d'oli

Prop de 5 milions per construir-lo i fer millores a la cooperativa de Torrebesses

Barrull, a les instal·lacions de la cooperativa de la Granadella.

Barrull, a les instal·lacions de la cooperativa de la Granadella.C.C.O.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa de la Granadella ha començat les obres del nou molí d’oli, annex a les actuals instal·lacions, per tenir-lo operatiu l’octubre del 2023, segons va explicar el seu president, Ramon Barrull. Aquesta actuació s’emmarca en les reformes que s’executaran després de la fusió amb la cooperativa de Torrebesses, que el socis van ratificar el gener d’aquest any. Per la seua part, la cooperativa de Torrebesses renovarà l’agrobotiga i reformarà el centre de neteja i recepció d’olives on s’inicia el procés d’elaboració.

Totes aquestes intervencions suposaran una inversió de 5 milions d’euros. El seu objectiu és augmentar la producció i elaborar olis de més qualitat, així com millorar-ne la comercialització, va indicar Barrull. La fusió d’aquestes dos cooperatives, avançada per SEGRE el mes de novembre passat, permetrà a la nova entitat optar a ajuts de la conselleria d’Acció Climàtica, en el marc del programa de foment de la millora de la competitivitat de les cooperatives.

De fet, la titular del departament, Teresa Jordà, posarà la primera pedra del nou molí el dimecres vinent, dia 18 de maig, i després es presentarà el projecte al Centre Civic de la localitat. El 2021 ja van fer les primeres inversions per a la compra de terrenys i treballs inicials, pressupostats en 600.000 euros i que ja compten amb l’ajuda aprovada. Quan s’obri el programa d’ajuts d’enguany, se sol·licitarà la resta de finançament.

Aquest nou molí, amb la tecnologia més moderna i noves màquines, permetrà treballar amb més de sis milions de quilos d’olives i substituir l’actual, amb capacitat per a uns quatre milions. La Granadella es troba a l’àrea regable del Garrigues Sud i Torrebesses, a la del Segrià Sud.

Segona Trobada de Vehicles Antics aquest diumenge

La Granadella acollirà aquest diumenge la segona Trobada de Vehicles Antics. Els actes començaran a les 8.30 amb un dinar popular a base de llonganissa i arengada a la brasa. Durant la jornada es regalaran entrades per visitar el Museu de l’Oli de Catalunya entre els conductors i acompanyants que hi acudeixin amb un vehicle d’època. Les inscripcions són limitades a una cinquantena de vehicles, segons fonts municipals. A més, s’inauguraran les obres de millora de les instal·lacions de Sant Antoni i de la zona de lleure. Els nens podran gaudir de jocs de fusta.

tracking