SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Busquen un jubilat de la Seu d'Urgell desaparegut a Peníscola

Va ser vist per última vegada a les 19.30 hores de dilluns al passeig Marítim || Es trobava de viatge i la Guàrdia Civil i la Policia Local coordinen el dispositiu

Josep Mir Boix

Busquen un veí de la Seu d'Urgell desaparegut a Peníscola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Peníscola seguien buscant ahir, i des d’última hora de dilluns, un veí de la Seu d’Urgell que va desaparèixer en aquesta localitat costanera de Castelló. El desaparegut és Josep Mir Boix, jubilat i resident a la capital de l’Alt Urgell i que es trobava en aquest municipi castellonenc en un viatge per a pensionistes, segons va informar Ràdio Seu. L’ajuntament de Peníscola va alertar dimarts de la desaparició a través dels seus perfils en xarxes socials amb una foto del lleidatà.

Des d’aleshores s’ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar el desapaegut. L’última vegada que el van veure va ser dilluns cap a les 19.30 hores al passeig Marítim, a prop de l’oficina de turisme. En aquell moment anava en direcció a Benicarló i vestia uns pantalons grisos, una jaqueta blava, una ronyonera, ulleres de sol i una gorra de color beix, segons va informar el consistori, que va demanar que qualsevol persona que tingui alguna informació o el localitzi es posi en contacte amb la Guàrdia Civil o bé amb els agents locals.La Policia Local i la Guàrdia Civil van continuar dimecres i ahir la recerca pel municipi.

Fins i tot van activar un helicòpter. Dimecres, les tasques de recerca van fer-se amb mitjans aquàtics per la zona humida de la Marjal, segons va informar ahir el diari Mediterráneo. També es van desplegar agents per la zona de Benicarló i es van revisar càmeres de seguretat.

Al tancament d’aquesta edició no havien transcendit novetats. Per la seua part, l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, es va mostrar “molt preocupat” per la desaparició del veí de la ciutat

L’alcalde de la capital de l’Alt Urgell es va mostrar ahir “molt preocupat” per la desaparició de l’home

Els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat un repunt en el nombre de denúncies per desaparicions a les comarques lleidatanes, ja que el 2020 va estar marcat per una menor activitat a causa de la pandèmia, però superant els d’abans de la Covid. D’aquesta forma, es van comptabilitzar un total de 255 denúncies, la qual cosa representa una mitjana de gairebé cinc casos coneguts a la setmana.

Així, la xifra ha augmentat un 49% respecte al 2020 i un 23% respecte al 2019. Del total de denúncies per persones desaparegudes a Lleida, prop de la meitat van ser de menors, majoritàriament adolescents d’entre 13 i 17 anys. El 2021, es van comptabilitzar 120 denúncies de menors, un 78% més que les d’un any abans, quan van ser 69.

Imatge ahir de l’helicòpter de la Guàrdia Civil a Peníscola.

Imatge ahir de l’helicòpter de la Guàrdia Civil a Peníscola.AYUNTAMIENTO DE PENÍSCOLA

tracking