SEGRE

Vénen mesos complicats per l'alt risc d'incendis, segons Interior

Bombers durant les tasques d'extinció d'un incendi a Torrelameu.

Bombers durant les tasques d'extinció d'un incendi a Torrelameu.@bomberscat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha advertit als Bombers que vénen mesos complicats amb un alt risc d'incendis a Catalunya i ha demanat "la màxima prevenció" al cos i també la "màxima col·laboració ciutadana per seguir els consells de seguretat i per exercir l'autoresponsabilitat". El conseller ha presidit aquest divendres el lliurament de les medalles d'honor d'or a bombers amb 30 i 35 anys de servei efectiu i distincions per serveis especials, a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). L'acte es feia al març coincidint amb el patró dels Bombers, però la situació de la pandèmia l'ha obligat a suspendre els dos anys anteriors i a ajornar-lo enguany. Elena ha recordat els bombers que han mort en els darrers dos anys.

Per la seva banda, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha destacat "la necessitat de dotar el servei dels recursos necessaris" i ha valorat la tasca dels 71 parcs de bombers funcionaris i 77 de voluntaris. Delort ha indicat que en tres anys hauran superat el llindar dels 3.000 bombers funcionaris i els 1.800 voluntaris. "Tots sou necessaris, ningú sobra en aquest model", els ha dit, segons declaracions recollides pel Departament d'Interior.

L'inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, ha subratllat "l'increment d'efectius i de vehicles, la creació d'unitats tècniques de referència i una millora en la resposta operativa al medi natural" que ha suposat el projecte Bombers 2025, si bé ha reconegut que "encara queda un camí llarg per recórrer perquè la transformació potent que s'està fent implica un gran esforç".

tracking