SEGRE

SERVEIS BÀSICS

Mala olor a l'aigua de boca en part de Juneda per una alga

Afecta el 25% del poble però segueix sent apta per beure || Inicien treballs per retirar-la i indaguen d'on procedeix

Operaris treballaven ahir per retirar les algues en un dels dipòsits municipals de Juneda.

Operaris treballaven ahir per retirar les algues en un dels dipòsits municipals de Juneda.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una alga als dipòsits municipals de Juneda exposada a la calor dels últims dies provoca pudor a l’aigua de boca d’almenys una quarta part de la població, segons van estimar fonts consistorials. Malgrat això, continua considerant-se apta per al consum humà i el subministrament no s’ha interromput. Agbar, concessionària de l’aigua, va iniciar ahir treballs de neteja dels dipòsits i de tota la xarxa i preveu resoldre el problema a començaments de la setmana vinent.

Fonts pròximes al procés van detallar que les altes temperatures han diluït les algues i han generat geosmina, un compost orgànic que desprèn una forta olor terrosa. L’alcalde, Antoni Villas, va dir que “no hi ha precedents” d’aquest tipus d’incidència a Juneda i va expressar la confiança que “no es repetirà”. Per la seua part, tècnics d’Agbar analitzen restes de l’alga per establir quina és i com ha aparegut.

Proves anteriors, efectuades dijous passat, ja van corroborar que l’aigua, que procedeix del canal d’Urgell, continuava sent potable.Aquesta incidència a Juneda arriba després que la setmana passada els 25 pobles de la Mancomunitat de les Garrigues en aquesta comarca i el Segrià es quedessin fins a sis dies sense poder consumir l’aigua de l’aixeta per beure ni cuinar al detectar-se una concentració excessiva de pesticides al pantà d’Utxesa.

tracking