SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Aproven rehabilitar les velles escoles de Pessonada

Allotjaran un centre d'interpretació de Boumort

L’edifici està degradat i s’haurà de reconstruir en bona mesura.

L’edifici està degradat i s’haurà de reconstruir en bona mesura.C.C.P.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal del Pallars Jussà ha aprovat el projecte de rehabilitació de les antigues escoles de Pessonada, a Conca de Dalt, tancades des de finals dels anys 60 i actualment molt degradades per falta de manteniment. L’edifici acollirà un centre d’interpretació de la naturalesa de Boumort i també un local social. El poble, amb una trentena de veïns, no disposa ara de cap establiment d’aquestes característiques.

El projecte de les escoles té un pressupost de 236.000 euros i una vegada aprovat està previst que a finals de maig surti a concurs i s’adjudiqui a mitjans de juny. L’objectiu, van assenyalar fonts del consell comarcal, és que aquest estiu ja estigui en obres. El projecte constructiu contempla que els treballs tinguin una durada de cinc mesos, de manera que estarà enllestit entre finals d’any i principis de l’any 2023.

Les mateixes fonts van destacar la importància de Pessonada com a porta d’entrada a la reserva nacional de caça de Boumort i que compti amb un espai de museïtzació i interpretació de la zona. La gestió posterior del centre anirà a càrrec de l’ajuntament de Conca de Dalt, segons l’acord amb el consell.El projecte de rehabilitació consisteix bàsicament a conservar i reformar les antigues parets de l’escola, un edifici de planta baixa, i refer el sostre, una part del qual ha caigut a conseqüència de les pluges i el pas dels anys. Les finestres actualment es troben tapiades per reduir l’impacte de les inclemències.

El pressupost compta amb finançament del Feder i ajuts de la diputació de Lleida.

tracking