SEGRE

EQUIPAMENTS ATENCIÓ

Cor de Maria deixa la Pobla de Segur després de 104 anys de tasca

La congregació es va establir el 1918 || Dos religioses treballaven a la residència d'ancians i se n'aniran el 15 de juliol

Homenatge el 2018 pel centenari de la congregació.

Homenatge el 2018 pel centenari de la congregació.BISBAT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La congregació Missioneres Filles del Cor de Maria deixarà el juliol vinent l’atenció a la Residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur després de 104 anys de presència a la localitat del Pallars Jussà. La decisió ha causat malestar entre alguns veïns mentre que el consistori al·lega que ha intentat arribar a un acord amb la congregació perquè les dos monges que encara atenien a la residència es quedin. Segons va explicar l’alcalde, Marc Baró, de les tres monges que donaven servei a la residència, una se’n va anar a començaments d’any, per la qual cosa ara en quedaven dos, de 72 i 73 anys.

Baró va assenyalar que per complir la reforma laboral, aquestes tres places han de sortir a concurs públic i es va oferir a la congregació la possibilitat de fer un conveni per donar continuïtat al servei complint la legislació. Tanmateix, va apuntar l’alcalde, “per sorpresa” la congregació va rebutjar aquest conveni i va anunciar que les monges deixarien la residència el 15 de juliol que ve. Sobre això, Baró va afirmar que aquesta decisió també ha sorprès el consistori i entén el malestar d’alguns veïns al destacar que les monges fan un bon servei a la localitat, però va assenyalar que “la congregació ja ha pres la decisió i poc més s’hi pot fer”.

Ara, aquestes 3 places hauran de sortir a concurs públic en un procés d’estabilització dels llocs de treball de la residència, que compta amb uns 60 treballadors i un total de 69 residents. El 2018, l’ajuntament va organitzar un acte d’homenatge a la congregació en el centenari de la seua arribada a la Pobla de Segur. Les germanes del Cor de Maria es van instal·lar al municipi a petició dels veïns el 14 de febrer del 1918 i es dedicaven a vetllar els malalts a domicili.

El 1959 es va fundar l’actual Residència Nostra Senyora de Ribera, on des d’aleshores les germanes desenvolupaven la seua tasca d’assistència i religiosa. Ara ja només hi havia dos monges al centre. Pel centenari, el consistori va publicar un vídeo en homenatge a la seua tasca assistencial.

tracking