SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Reformen la carretera de Tàrrega a Guissona davant de crítiques per no millorar el traçat

La Generalitat inverteix 4,5 milions per reasfaltar la via, netejar cunetes i renovar la senyalització || Per la seua part, l'Estat construirà dos rotondes a la travessia de l'N-II a Vilagrassa

Imatge de la carretera N-II al seu pas per Vilagrassa.

Imatge de la carretera N-II al seu pas per Vilagrassa.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat preveu començar aquesta setmana el reasfaltatge, neteja de cunetes i renovació de la senyalització de la carretera L-310, que uneix Tàrrega i Guissona. Aquesta via es va millorar de forma integral als anys vuitanta, però el seu traçat ha quedat obsolet i molts conductors opten per circular per Cervera per evitar aquesta carretera. De fet, els alcaldes de Guissona, Jaume Ars, i els Plans de Sió, Xavier Pintó, lamenten que no s’aprofitin les obres que es duran a terme per modificar el traçat, ja que consideren que és perillós, que hi ha molts revolts i que aquests estan mal peraltats.

A més, edils i empreses s’han queixat en reiterades ocasions pels nombrosos forats del paviment. El 2017 es van millorar els accessos a les poblacions i també s’han anat apedaçant les esquerdes del ferm. Aquesta carretera és la via directa de comunicació entre Andorra i Guissona i fins al port de Tarragona.

Compta amb un trànsit de més de 6.000 vehicles al dia i hi sol haver cues i retencions.El projecte suposarà una inversió de 4,5 milions. La via té una longitud de 18,5 quilòmetres i transcorre per Guissona, Torrefeta i Florejacs, els Plans de Sió i Tàrrega. Els trams més conflictius estan situats entre Gra i Concabella i la Figuerosa i Tàrrega.D’altra banda, l’Estat millorarà la seguretat de l’N-II a Vilagrassa.

El projecte té un pressupost de 2,1 milions. Des del ministeri de Transports van explicar que se substituirà la intersecció de davant de l’Hostal del Carme per una rotonda i construiran una altra glorieta a prop del límit amb el terme municipal de Tàrrega. Van destacar que aquesta actuació s’inclou en el programa de conservació de la xarxa de carreteres, en el qual el ministeri ha invertit més de 70 milions des del juny del 2018 a les comarques de Lleida.

L’alcalde de Vilagrassa, Jordi Serés, va explicar en aquest sentit que es tracta d’una actuació “llargament reivindicada” i el pas previ perquè aquest tram de via passi a ser de titularitat municipal.

Tornen les cues a l’A-2 per les obres al ferm

L’Estat va començar ahir l’última fase de les obres per reparar el ferm de l’A-2 a la variant de Lleida. Aquesta setmana estaran tallats 6 quilòmetres des dels Alamús en sentit Saragossa i la calçada cap a Barcelona compta amb un carril per a cada direcció.

Per això, ahir es van registrar fins a 2 quilòmetres de cues. També estan tancats 3 accessos, entre els quals el que uneix l’Ll-11 amb l’autovia. El subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, va visitar ahir les obres, que en sentit Saragossa s’allargaran al 10 de juny.

Quan aquests treballs estiguin llestos, s’abordaran a la calçada cap a Barcelona.

tracking