SEGRE

POLÍTICA CONSISTORI

Ramon Cònsola deixa l'alcaldia de Bell-lloc i el substitueix Rosa Maria Buira

La renúncia, per motius personals, serà efectiva després d'un ple dilluns vinent

Ramon Cònsola i Rosa Maria Buira, als premis Joan Solà.

Ramon Cònsola i Rosa Maria Buira, als premis Joan Solà.A.BELL-LLOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Ramon Cònsola, va anunciar ahir la renúncia al càrrec així com també a l’acta de regidor per Junts per Bell-lloc. El primer edil va assegurar que la causa és estrictament personal i la renúncia serà efectiva a partir de dilluns, quan se celebrarà un ple extraordinari en què s’haurà de ratificar. El substituirà al càrrec Rosa Maria Buira, regidor d’Ensenyament i Cultura, i serà la primera dona d’aquest municipi del Pla d’Urgell a ser alcaldessa.

Així mateix, passarà a ser regidor Marc Cuenca Grífol, que ocupa el setè lloc a les llistes que Junts per Bell-lloc va presentar a les eleccions del 2019. Cònsola va accedir a l’alcaldia de Bell-lloc el 2005 per CiU, després de pactar amb ERC una moció contra el PSC. El 2007 va guanyar per majoria absoluta i va detenir aquest lloc fins al 2015, quan va guanyar ERC i va passar a ocupar l’alcaldia Carles Palau.

Cònsola va tornar a guanyar les eleccions del 2019. L’elecció del substitut de Cònsola es durà a terme en un ple posterior, en què tots els equips amb representació al consistori podran presentar els seus candidats. En aquest cas, el fins ara alcalde de Bell-lloc d’Urgell ja va avançar que l’aposta del seu partit serà Rosa Maria Buira, i va destacar la seua experiència i ganes de treballar per Bell-lloc després de diversos anys com a regidora del consistori.

Ramon Cònsola ja va deixar el càrrec de diputat provincial i les carteres de Medi Ambient i Sostenibilitat en aquesta corporació pel grup de JxCat a finals de l’any passat. El va rellevar l’alcalde de Castell-nou de Seana, Jordi Llanes.Durant aquest mandat, Cònsola ha promocionat diferents projectes com la construcció d’un nou edifici consistorial a l’equipament de La Costereta així com unes noves piscines municipals.

tracking