SEGRE

MUNICIPIS ENERGIA

Més de 15 famílies d'Almatret volen instal·lar plaques solars

Primera reunió per constituir una comunitat energètica

El complex que la UdL ha habilitat a les antigues escoles.

El complex que la UdL ha habilitat a les antigues escoles.J.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una quinzena de famílies d’Almatret estan interessades a instal·lar plaques solars a les teulades dels seus habitatges per autoproveir-se. Amb aquesta finalitat, l’ajuntament les va convocar ahir a una reunió per definir quina modalitat d’associació pot ser més avantatjosa a l’hora de crear una comunitat energètica. Segons l’alcalde, Jordi Tarragó, aquestes són famílies que ja han presentat documentació al consistori però n’hi pot haver moltes més que s’incorporin al projecte.

A la sessió, els tècnics també van explicar els avantatges i els requisits legals per construir aquestes instal·lacions. “En aquest cas, el consistori és un instrument per facilitar la iniciativa”, va indicar l’alcalde, Jordi Tarragó. Almatret treballa des de fa mesos per convertir-se en el primer poble català a autoproveir-se amb renovables gràcies a un projecte de col·laboració entre l’ajuntament i la UdL.

Com ja va avançar SEGRE al setembre, l’objectiu és que les 152 cases de municipi substitueixin les energies fòssils per sostenibles comptant amb fons de la UE. La UdL ha instal·lat a les antigues escoles un complex per verificar que sigui viable.

Petició per a una segona planta fotovoltaica als Alamús

L’empresa Explotaciones Empresariales SL de Lleida ha sol·licitat permís a la conselleria d’Acció Climàtica per instal·lar una planta fotovoltaica als Alamús.

Comptaria amb gairebé 6.000 mòduls solars, unes 82 unitats estructurals i una potència de 2,4 MWp. La inversió prevista és de més d’1,2 milions. Segons l’alcalde, Celestí Panavera, aquesta serà la segona planta solar prevista al municipi en terrenys rústics privats que està en exposició pública perquè s’hi presentin al·legacions.

Panavera va indicar que el consistori ja ha fet les oportunes advertències perquè les dos promotores respectin les normes urbanístiques de la localitat i que no hi hagi afectació a conduccions dels regadius del municipi.

tracking