SEGRE

SUCCESSOS MOSSOS

Detingut un okupa a Arbeca amb més de 200 plantes de marihuana

El van vigilar més de 36 hores per evitar que fugís abans d'obtenir una ordre judicial

Els Mossos després d’escorcollar l’habitatge en què estava oculta la plantació.

Els Mossos després d’escorcollar l’habitatge en què estava oculta la plantació.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al matí un home de 51 anys acusat d’okupar il·legalment un habitatge d’Arbeca i conrear-hi a dins 221 plantes de marihuana i disposar de mig quilo de cabdells. L’arrest va arribar després de més de trenta-sis hores de vigilància de l’immoble, a l’espera de rebre l’ordre judicial que va permetre el decomís de la droga. El detingut té antecedents penals i la policia manté oberta la investigació, ja que sospita que hi ha més implicats en el cultiu.

A més d’acusar-lo per un delicte contra la salut pública, els Mossos li imputen un delicte de defraudació en el consum elèctric perquè tenia punxada la llum. La investigació va començar dilluns quan, alertats per veïns i ajuntament, els Mossos van comprovar que a prop de l’habitatge, situat al carrer Aixaragall, “es percebia una forta olor de marihuana”. Des d’aleshores, un dispositiu policial es va mantenir durant més de trenta-sis hores vigilant per impedir la fugida dels inquilins.

Es tracta d’una casa que ha estat deshabitada i que, segons fonts municipals, va ser ocupada il·legalment el juny del 2021.L’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí, va explicar ahir que l’ajuntament ja va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra sobre l’ocupació il·legal de l’immoble temps després d’instar, sense èxit, els okupes a abandonar-lo. A més, el consistori ha identificat l’últim any un increment exponencial del consum d’aigua d’una font pública situada a uns cent metres de distància de l’immoble, suposadament per poder regar les plantes. “Hem arribat a registrar consums diaris de fins a 200 litres”, va assegurar el primer edil.

Els Mossos després d’escorcollar l’habitatge en què estava oculta la plantació.

Els Mossos després d’escorcollar l’habitatge en què estava oculta la plantació.ALBERT GONZÁLEZ

tracking