SEGRE

GEOLOGIA PATRIMONI

El Geoparc busca voluntaris per 'apadrinar' les roques

Hauran de vigilar i cuidar els espais d'interès geològic

Un espai d’interès geològic que es podrà apadrinar a Isona.

Un espai d’interès geològic que es podrà apadrinar a Isona.GEOPARC ORÍGENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Geoparc Orígens busca voluntaris per vetllar per 47 dels 118 llocs d’interès geològic d’aquesta zona i ajudar a preservar aquest llegat natural, mitjançant una campanya denominada Apadrina una roca. Qualsevol persona, associació, col·lectiu o escola pot afegir-se a aquesta iniciativa, inscrivint-se a la pàgina web www.apadrinaunaroca.es i comprometent-se a vigilar i cuidar el paratge que triïn. “Només han de vetllar per la seua conservació i informar de qualsevol incidència, anomalia, agressió, espoli o amenaça per a la seua conservació”, va explicar Xavier Mir, coordinador científic del Geoparc Orígens.

Els voluntaris rebran un diploma en reconeixement a la dedicació i compromís amb el programa, així com informació sobre les actuacions que es portaran a terme en aquests llocs. “L’ideal és que apadrinin llocs d’interès que els resultin propers, que visitin els seus passejos o que freqüentin en el seu temps lliure”, va dir Mir. D’aquesta manera, va dir, podran estar atents a qualsevol alteració de l’entorn que faci perillar la conservació del patrimoni.

Aquest és un programa de voluntariat ambiental gratuït per fomentar la protecció del patrimoni geològic. A més, el programa Apadrina una roca pretén augmentar la vigilància de llocs d’interès geològic, ja que els padrins han de visitar el lloc, almenys una vegada a l’any, i donar la seua opinió sobre l’estat de conservació. Tot això quedarà registrat en un portal web i permetrà millorar les actuacions que duran a terme pels gestors d’aquests espais naturals protegits.

El Geoparc i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya han organitzat per demà una xarrada virtual per donar a conèixer aquesta iniciativa.El Geoparc Orígens va rebre aquest reconeixement de la Unesco l’any 2018. El formen 19 municipis: les 14 localitats del Jussà; Baix Pallars (Sobirà); Àger, Camarasa i Vilanova de Meià (Noguera); i Coll de Nargó (Alt Urgell).

tracking