SEGRE

TURISME EMPRESES

El ràfting del Pirineu de Lleida busca treballadors estrangers davant l'augment de la demanda

Les plantilles estan cobertes per ara, però la Covid ha trencat el relleu de treballadors || La formació d'aquests professionals és més especialitzada en altres països

Tres barques de ràfting baixant diumenge per les aigües del riu Noguera Pallaresa.

Tres barques de ràfting baixant diumenge per les aigües del riu Noguera Pallaresa.PHOTOSET.ES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les empreses de ràfting busquen més monitors estrangers davant l’auge de la demanda d’activitats que preveuen per a aquesta temporada i les següents. El sector, que espera també un augment de clients internacionals, demana mesures que facilitin aquestes contractacions. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar ahir que ja compten amb empleats estrangers, principalment de Sud-amèrica.

Va assenyalar que altres països ofereixen als monitors “titulacions molt específiques de guies de ràfting”, mentre que aquí la formació que s’ofereix està més orientada als esports d’aventura en general. Dolcet va apuntar que actualment les empreses tenen “les plantilles més o menys cobertes”. Tanmateix, creu que la crisi sanitària del coronavirus ha trencat el relleu habitual amb el qual any any rere any nous treballadors suplien els que se n’anaven.

A més, hi ha monitors d’activitats d’aventura que durant la campanya d’hivern treballen a les pistes d’esquí.Aquesta petició arriba en una campanya en la qual els esports d’aventura preveuen superar els 800.000 serveis a tot Lleida i batre el rècord del 2019. A més, el turisme actiu continua creixent a la demarcació i ja compta amb un total de 271 empreses, 43 més que abans de la pandèmia, cosa que la situa com a líder a Catalunya. El sector va donar feina el 2019 a 2.016 persones, 822 de les quals a temps complet, i va generar un volum de negoci de més de 108 milions d’euros, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació.

tracking