SEGRE

Els Mossos d'Esquadra denuncien cinc motoristes al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Els Mossos d'Esquadra  denuncien cinc motoristes al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Els Mossos d'Esquadra denuncien cinc motoristes al Parc Natural de l'Alt PirineuMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Pirineu Occidental van denunciar cinc motoristes durant un control d'accés motoritzat al medi natural que es va realitzar aquest cap de setmana al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Els vehicles denunciats circulaven per la zona tancada al trànsit de la Vall de Santa Magdalena i Bordes de Conflent. Aquesta zona resta tancada a l’accés de vehicles des de l’1 de novembre al 31 de maig per no alterar l’hàbitat de les espècies protegides així com no malmetre les pistes forestals en l’època de més humitat. Aquestes infraccions són considerades com a greus i poden suposar sancions que van, segons la gravetat dels fets, dels 300 als 3.000 euros.

A banda d'aquestes cinc denúncies, també es van interposar dos denúncies per manca d’ITV, dos per manca de documentació, dos per manca d’assegurança i dos per no presentar permís de conduir. També es va procedir a la  immobilització de dues motocicletes.

La Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial Pirineu Occidental fa inspeccions periòdiques d'accés motoritzat al medi natural per vetllar que es compleixi la normativa, i garantir  que es faci un bon ús de l'accés motoritzat a la Vall de Santa Magdalena, que està tancada  de l’1 de novembre al 31 de maig per motius de conservació de la biodiversitat, seguretat i prevenció de l’erosió dels espais. Aquesta restricció exceptua els veïns, propietaris, aprofitaments ramaders i vehicles autoritzats que sí que poden accedir a aquestes zones tancades temporalment.

tracking