SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Busquen sense èxit el jubilat de la Seu d'Urgell desaparegut a Peníscola

Josep Mir Boix, de 85 anys, va ser vist per últim cop fa 15 dies a Peníscola || La Guàrdia Civil demana col·laboració ciutadana

Josep Mir Boix

Amplien el dispositiu de recerca del veí de la Seu d'Urgell desaparegut a Peníscola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui es compleixen 15 dies de la desaparició a Peníscola de Josep Mir Boix, un jubilat de 85 anys de la Seu d’Urgell. L’home es trobava en aquesta localitat costanera en un viatge per a pensionistes. La Guàrdia Civil, que coordina el dispositiu i demana col·laboració ciutadana, va explicar ahir a aquest diari que la recerca es manté tot i que l’operatiu ha variat respecte als primers dies, quan hi van arribar a participar més de 80 efectius.

Els primers dies i hores es van pentinar zones humides, van participar unitats canines i fins i tot es va sobrevolar la localitat en helicòpter. A la zona també van acudir familiars i pròxims al desaparegut per intentar localitzar-lo però han tornat a la Seu. L’última vegada que se’l va veure va ser dilluns 9 cap a les 19.30 hores al passeig marítim, a prop de l’oficina de turisme.

Va ser la seua dona qui va denunciar-ne la desaparició. Va explicar que estaven allà de vacances i que el seu marit havia sortit a comprar productes a la farmàcia i no havia tornat, ignorant on era, segons van informar mitjans locals. En aquell moment anava en direcció a Benicarló i vestia uns pantalons grisos, una jaqueta blava, una ronyonera, ulleres de sol i una gorra de color beix, va explicar l’ajuntament de Peníscola, que ha demanat reiteradament col·laboració ciutadana.

Fins i tot la setmana passada, i a petició de la família de Josep Mir, van demanar ajuda “als propietaris de càmeres de vigilància que puguin visionar la via pública, instal·lades en comerços, habitatges o vehicles”. Les imatges seran d’ús exclusiu per a investigació policial. Pel que fa a la investigació, es va ampliar a poblacions pròximes com Vinaròs o Benicarló.

Diverses persones van dir que havien vist una persona que podia ser el desaparegut, però els investigadors ho van descartar. També es van fer entrevistes en diferents centres sanitaris, taxis i empreses públiques de transport. La notícia de la desaparició ha provocat commoció entre els veïns de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu de la recerca.

Imatge d’arxiu de la recerca.GUARDIA CIVIL

tracking