SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Dos empreses lloguen per primera vegada tres hangars per a ús empresarial a Alguaire

BAA Training i Airhoster, que ja desenvolupen la seua activitat a l'aeroport lleidatà || La Generalitat adjudica tots els que oferia anys després d'una primera convocatòria que va quedar deserta

Els dos hangars inflables i una avioneta de l’acadèmia de vol BAA Training.

Els dos hangars inflables i una avioneta de l’acadèmia de vol BAA Training.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos empreses llogaran per primera vegada hangars per a usos empresarials a l’aeroport d’Alguaire. Es tracta de BAA Training i Airhoster, dos firmes que desenvolupen ja la seua activitat al recinte aeroportuari: la primera forma pilots, mentre que la segona explota una àrea d’estacionament de llarga durada i hi porta a terme tasques de manteniment i desballestament d’avions. Aeroports de Catalunya ha aconseguit adjudicar els tres hangars que oferia, anys després d’una primera convocatòria que va quedar deserta el 2015.

Els contractes d’arrendament tindran una durada de deu anys i els adjudicataris hauran de destinar les instal·lacions a activitats “estrictament relacionades amb el sector aeronàutic o aeroespacial” i estar-hi almenys cinc anys, segons consta al plec de clàusules. BAA Training arrendarà el més gran dels dos hangars inflables de l’aeroport, de 625 metres quadrats, mentre que Airhoster s’ha adjudicat l’altre, de 400 metres quadrats. El seu fabricant, Buildair, els va instal·lar a Alguaire el 2020.

Inicialment ho va fer per avaluar el rendiment d’aquest tipus d’edificis desmuntables i mostrar-los a possibles compradors, encara que posteriorment han tingut també altres usos. Abans d’aquests, només es va construir un hangar a l’aeroport lleidatà: el que acull el Reial Aeri Club de Lleida des del tancament de l’aeròdrom d’Alfés.Airhoster s’ha adjudicat també els terrenys on construir un tercer hangar, una superfície de més de dos mil metres quadrats on Aeroports haurà de construir una plataforma de formigó sobre la qual aixecar un edifici desmuntable. Tanmateix, el concurs per adjudicar aquests treballs ha quedat desert i l’empresa pública de la Generalitat ha tornat a convocar-lo.

Una vegada estigui llesta la plataforma, correspondrà a l’arrendatari construir un hangar amb capacitat per a avions com el Boeing 737 o l’Airbus 320.Aquesta adjudicació suposa un pas més en el procés per orientar l’aeroport d’Alguaire a usos industrials i de formació. Al marge d’aquests tres hangars, canvis en el pla urbanístic d’aquesta infraestructura en permeten altres de nous en el futur, que la Generalitat preveu construir en funció de la demanda. Així mateix, estan pendents d’adjudicar un edifici per a activitats aeronàutiques i el primer d’un futur campus per a formació en aquest sector.

Nou protocol per evitar desviacions de vols per la calor a la Seu

Aeroports de Catalunya vol canviar el protocol de seguretat de l’aeroport d’Andorra-la Seu per evitar desviacions d’avions a Alguaire a causa de la calor, tal com va succeir diumenge passat. Segons va publicar Diari d’Andorra, el ministeri d’Exteriors andorrà ho atribueix a una mesura de precaució de l’any 2015, segons la qual a partir de 30 graus l’avió no pot aterrar. La calor redueix la densitat de l’aire i fa necessària una longitud de pista més gran per a l’enlairament i l’aterratge, més que la que té l’aeroport de l’Alt Urgell.

Per la seua part, fonts d’Aeroports van explicar que la proposta enviada fa dos mesos a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria planteja que l’avió ATR72 que utilitza Air Nostrum en els vols entre la Seu i Madrid pugui aterrar amb més de 30 graus, sempre que no viatgi al límit de la seua capacitat, amb la qual cosa no requeriria longitud de pista addicional.

tracking