SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTES

Les obres de la carretera de Tàrrega a Guissona duraran fins al setembre

Reparen el ferm i instal·len nova senyalització

Imatge dels treballs que van començar ahir a la carretera que uneix Tàrrega i Guissona.

Imatge dels treballs que van començar ahir a la carretera que uneix Tàrrega i Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha començat les obres per reparar el ferm de la carretera L-310, que uneix Guissona i Tàrrega. Els treballs, que inicialment estava previst que arranquessin la setmana passada, han començat en el quilòmetre 10 de la via, a la zona on l’L-310 conflueix amb la carretera d’Agramunt a Cervera. Els treballs duraran quatre mesos, fins al setembre.

Suposaran una inversió de 4,5 milions d’euros i es destinaran a la reparació del ferm i a instal·lar una nova senyalització. Aquesta carretera es va millorar de forma integral en la dècada dels anys vuitanta, però en l’actualitat ha quedat obsoleta tant pel que es refereix a traçat com per la quantitat d’esquerdes i forats que presenta el ferm.El projecte per reparar l’L-310 va provocar crítiques entre alcaldes, que van lamentar que no s’aprofitin les obres que es duran a terme per modificar el traçat, que consideren que és perillós perquè hi ha molts revolts i estan mal peraltades. Edils i empreses s’han queixat reiteradament pels nombrosos forats del paviment (vegeu SEGRE de dimarts passat).Aquesta carretera és la via de comunicació entre Andorra i Guissona i amb el port de Tarragona.

Compta amb un trànsit de més de 6.000 vehicles al dia i sol presentar cues i retencions. Per aquest motiu, molts conductors opten per circular per l’A-2 i la carretera que uneix Cervera i Guissona per desplaçar-se entre aquest últim municipi i Tàrrega. L’any 2017 es van millorar els accessos a les poblacions i de forma irregular s’han anat apedaçant les esquerdes i forats.

Aquesta via té una longitud total de 18,5 quilòmetres i recorre els municipis de Guissona, Torrefeta i Florejacs, els Plans de Sió i Tàrrega.

tracking