SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Una cooperativa d'habitatge en una antiga granja de pollastres a Maldà

Projecte impulsat per associacions, empreses, consistoris i Diputació a la Vall del Corb || També volen habilitar pisos en una caserna de la Guàrdia Civil

La granja annexa a un habitatge, en una jornada de portes obertes.

La granja annexa a un habitatge, en una jornada de portes obertes.AJUNTAMENT DE MALDÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convertir una antiga granja de pollastres tancada a Maldà en vuit habitatges, gestionats pels seus habitants en règim de cooperativa. Aquesta és una de les metes del projecte Territori de Vincles: Vall del Corb, en el qual participen empreses i associacions locals, ajuntaments i Diputació per evitar la despoblació d’aquest territori. Per fer-ho possible, els responsables d’aquesta iniciativa han fet els primers passos per obtenir la cessió durant 70 anys de l’immoble, de propietat privada, i preparen el projecte per canviar-ne l’ús.

La granja clausurada és un edifici annex a una casa habitada. El projecte per convertir-la en una cooperativa d’habitatge es va donar a conèixer ahir, en un acte organitzat per l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, que reuneix empreses i entitats d’aquest territori, i el patronat de Promoció Econòmica de la Diputació. Després d’un any dedicat a identificar les necessitats del territori i formular propostes per frenar el seu declivi demogràfic, aquest any s’han designat grups motor que treballen en projectes basats en tres eixos d’acció: l’agroecologia i la biodiversitat; l’accés a l’habitatge, i la gestió de recursos.Altres projectes per facilitar l’accés a l’habitatge passen per rehabilitar amb aquesta finalitat petits immobles a Sant Martí de Maldà, com l’antiga casa del metge, i la rehabilitació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a Ciutadilla.

A això se sumen iniciatives en els àmbits agrícola i ramader. L’any passat, la Diputació va aportar 18.550 euros al projecte i ara ha renovat l’acord de col·laboració amb una aportació de 20.500 euros dels 25.400 que preveu l’activitat de l’entitat el 2022.

tracking