SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Alfés compra una finca per preservar pintures rupestres

Part del conjunt declarat Patrimoni Mundial per la Unesco

La zona de les Peixeres que també s’habilitarà.

La zona de les Peixeres que també s’habilitarà.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfés adquirirà una finca que conserva pintures rupestres en una paret de roca. Formen part del conjunt declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. El consistori pagarà 18.000 euros a la família propietària pels terrenys com a primer pas per preservar aquests vestigis de l’art neolític, descoberts l’any 1972.

El consistori pagarà 18.000 euros a la família propietària pels terrenys. L’alcalde, Hilari Guiu, va explicar que aquesta compra s’emmarca en un projecte per habilitar una àrea lúdica en el trajecte entre aquesta parcel·la i una altra cova que conserva art rupestre, també protegida, a prop de la carretera d’Aspa i del curs del riu Set.Segons va assenyalar Guiu, les coves es troben a prop de la zona de les Peixeres, una àrea d’alt interès mediambiental que també s’adequarà. Es preveu crear una àrea de pícnic i una zona perquè hi estacionin autocaravanes.

Guiu va indicar que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) haurà d’aprovar aquest projecte, que es preveu posar en marxa a curt termini perquè el municipi disposi d’un nou incentiu turístic.

tracking